Magazin > VIP
61070 ogledov

Vdova znanega Slovenca: "Včasih si želim, da bi namesto njega umrla jaz"

Marko Grilc Instagram
Kmalu bo minilo eno leto od tragične nesreče našega vrhunskega deskarja na snegu Marka Grilca.

Vdova Marka Grilca, Nina Grilc, je uteho po partnerjevi smrti našla tudi v delu. Še vedno sodeluje z njegovimi sponzorji, v njegov spomin pa organizira tudi različne športne dogodke, predvsem takšne, ki jih je oboževal on, to je seveda deskanja na snegu, skatanje in kolesarstvo. 

"V soboto se je v MTB trail centru odvil še en izredno uspešen dan v čast in spomin Marku, z več kot 500 udeleženimi kolesarji. Ideja za samim dogodkom je, da se ga spominjamo skozi športe, ki jih je imel rad in le te približamo široki populaciji ter tako združimo družine, otroke in neizkušene, kot tudi profesionalne in izkušene športnike ter ponudimo nekaj za vsakogar," je razkrila Nina. 

Sicer pa je v nedavnem zelo osebnem intervjuju za obraze razkrila, kako se spopada z izgubo in vzgojo njunih treh otrok. "Bila sva dogovorjena, da bo v puberteti prevzel on. Zdaj sem sama in me je tega kar malo strah. Pri dveh otrocih je izziv, kako si organizirati čas, pri treh je še večji. Želim se organizirati tako, da bom imela čedalje več časa za otroke, ne čedalje manj. To mi še nekako ne gre. Trudim se po svojih močeh, in ko vidim, da je situacija resna, spustim vse in se jim popolnoma prepustim. V prihodnosti bi si želela, da bom lahko spustila, preden bo prišlo predaleč," je za Obraze povedala Nina. 

Razkrila pa je tudi, da pridejo trenutki, ko so čustva premočna, takrat bolečini in solza dovoli na plano. "Čeprav sem pozitivna, vsake toliko padem dol. Imam tudi trenutke, ko se mi zdi, da predolgo nimam priložnosti izraziti svojih čustev, ki se nabirajo. Tako se včasih prisilim, da dam čustva iz sebe, sicer bi me razneslo. Zavrtim si kakšno glasbo ali film, ki jih nato sproži. Potem se zjokam in pride olajšanje. /.../ Včasih me tako boli, da si želim, da bi jaz umrla namesto Marka. Tudi po devetih mesecih velikokrat primem telefon, da bi mu kaj napisala. Ko imam deset sekund prostih, si ga želim poklicati. Vsako situacijo rešujem posebej in se učim plezati ven," je med drugim razkrila za omenjeno revijo. 

 

Sorodne novice