Magazin > VIP
4247 ogledov

Veliko presenečenje: Evrovizije ne bo več komentiral naš legendarni voditelj!

Andrej Hofer google+
Slovenijo bo na 68. Pesmi Evrovizije zastopala Raiven s skladbo Veronika. V prvem predizboru, v torek, 7. maja, bo nastopila deveta.

Letošnja Pesem Evrovizije bo v švedskem mestu Malmö v Areni Malmö. Po lanski zmagi Loreen bo evrovizijski spektakel zopet na Švedskem, že četrtič v 25 letih. Vse tri evrovizijske večere bosta povezovali Petra Mede in Malin Åkerman. S komentatorskega mesta v Ljubljani pa bo vse tri večere spremljala Mojca Mavec. Točke glasovanja slovenske žirije v finalu bo v Malmö sporočila Lorella Flego.

Mojca Mavec | Avtor: Instagram Instagram

To je veliko presenečenje, saj se je še nedavno namigovalo, da bo to vlogo tudi letos sprejel legendarni evrovizijski komentator Andrej Hofer, ki sicer vodi novo oddajo Glasbeni pozdrav. Kot poroča portal Evrovizija.com Mojca Mavec ni novinka, nekoč je bila še kako vpeta v evrovizijski svet. Med drugim je kar petkrat vodila izbora Ema, in sicer v letih 1997, 1998, 1999, 2001 in še 2007 (2. predizbor). Prav tako je že komentirala Pesem Evrovizije (2005-2007 ter 2021), leta 2019 pa je pred prvim predizborom pripravila posebno oddajo Čez planke o Tel Avivu, gostitelju takratne Pesmi Evrovizije.

V treh tekmovalnih večerih bo nastopilo 37 držav. V prvem predizboru, 7. maja,  se bo za vstop v finale potegovalo 15 predstavnikov. Kot deveta po vrsti se bo predstavila Slovenija, ob njej pa tudi Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg. V drugem predizboru, 9. maja, se bo predstavilo 16 držav: Malta, Albanija, Grčija, Švica, Češka, Avstrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška in Nizozemska.

V finale, 11. maja, se bo uvrstilo deset najboljših držav iz vsakega predizbora. V finalu se bo predstavilo 26 skladb, saj imajo Italija, Nemčija, Francija, Velika Britanija in Španija (kot "velikih pet držav") ter Švedska (kot lanskoletna zmagovalka) že zagotovljeno mesto v njem. Vseh šest bomo videli nastopiti že v predizborih, kar je letošnja novost. Novosti se obetajo tudi pri glasovanju. Slovenski gledalci bodo lahko prvič glasovali tudi prek spleta, glasovanje pa se bo v finalu začelo že po nastopu prve skladbe.

Komentarjev 7
 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 16:59 18.april 2024.

  Trezen ni sposoben spraviti dveh stavkov skupaj.

 • Pierre 16:12 17.april 2024.

  Sem malo gledal letos San Remo, nisem bil prepričan al poje dec al baba... dvospolniki na pohodu, očitno tudi drugod po Evropi!

 • Avatar Garancija
  Garancija 12:38 17.april 2024.

  Včasih je bilo petje,zdaj je zbor vseh frikov sveta

Sorodne novice