Magazin > VIP
39355 ogledov

Verbotnova, mož in sin zaradi RTV-ja trpijo že šest let

Natalija Verboten Mediaspeed.net
Tokrat na sodišču zaradi čustvenih travm.

Višje sodišče v Ljubljani je že leta 2016 pritrdilo Nataliji Verboten Bojič in njenemu soprogu Dejanu Bojiču, ki sta proti RTV Slovenija vložila tožbo na plačilo odškodnine iz naslova kršitve avtorskih pravic. Verbotnova in njen soprog sta tožbo vložila,  ker naj bi bil koncept oddaje Slovenski pozdrav plod njunega intelektualnega dela, ki sta ga pod drugačnim imenom (Hit Parada) v okviru javnega povabila posredovala RTV Slovenija. Takrat je njun odvetnik Franci Matoz za zurnal24.si med drugim povedal: "Odgovornost RTV je ugotovljena, saj je odločitev potrdilo tako višje kot vrhovno sodišče. Sedaj se izvajajo dokazi v zvezi z višino zahtevka. Uveljavljamo dva zahtevka, in sicer za skupaj več kot 200.000 evrov.“

Po poročanju Slovenskih novic se sta zakonca Bojič ponovno znašla na sodišču ta teden, saj od RTV Slovenija tokrat zahtevata 20 tisoč evrov odškodnine. O tem, kakšne čustvene pretrese sta zakonca doživljala in jih še doživljata zaradi dejanja s strani RTV Slovenija, sta pred sodnikom Francom Krepflom pričala Ostoja Bojič, oče Dejana in tast Natalije, ter njun sodelavec Andrej Strgar.  Po besedah Ostoja Bojiča Dejan in Natalija čustveni šok in čustveno prizadetost podoživljata že šest let, saj se oddaja Slovenski pozdrav še vedno predvaja. Povedal je, da njune misli pogosto zatavajo, raztresenost, zmedenost in občasno razdražljivost staršev pa občutil tudi njun sin. Strgar, sicer desna roka Dejana Bojiča v podjetju Bumerang, pa je čustva zakoncev opisal kot "mešanica šoka, jeze in razočaranja," še poročajo Slovenske novice. Dejan naj bi zaradi tesnobe potreboval celo zdravniško pomoč. 

Kljub osebni stiski, pa gre zakoncema Bojič zelo dobro v poslu. Natalija je namreč še vedno največja zaslužkarica med domačimi estradniki. Vsaj tako kažejo Ajpesovi podatki, po katerih je lani ustvarila za 552.041,03 prihodkov. Največ cekinov v žep jima z možem prinese podjetje Bumerang, ki se ukvarja z ozvočenjem prireditev.

Komentarjev 7
  • matermila 15:22 26.oktober 2019.

    Pa sta res uboga,se mi kar smilita.Razmišljam da bi pognal akcijo zbiranja zamaškov za te ubožce,ki se jim že blede od čakanja na dnar.

  • Barbara Győrfi 18:45 25.oktober 2019.

    V naslovu članka je omenjen še sin - kaj pa ima on s tem? Imata dva sina, zakaj je omenjen samo en? Novinarček ima težave s šlamparijo.

  • Avatar olor
    olor 09:38 24.oktober 2019.

    Eni ne vedo, kako bi prišli na lahek način do denarja. Natalija, požrtija je hujša od lakote. Ne zameri se narodu, znaš izviset.

Sorodne novice