Magazin > VIP
24203 ogledov

Vinci Vogue Anžlovar ima hudo bolezen ALS, prognoze črnoglede

Dedek gre na jug Mediaspeed
V povprečju bolniki s to boleznijo živijo od 3 do pet let.

Režiser Vinci Vogue Anžlovar trenutno slavi uspeh filma Dedek gre na jug in se že pripravlja na snemanje novega, mladinske kriminalke po knjigi Tartinijev ključ pisatelja Romana Kukoviča. A vzponi in padci so zgodba njegovega življenja, tako se je junija začel soočati z zdravstvenimi težavami in izkazalo se je, da bi lahko šlo za ALS. Amiotrofična lateralna skleroza je napredujočo bolezen, kar pomeni, da se simptomi s časom slabšajo. Povprečno preživetje je od tri do pet let, najpogostejši razlog smrti pa je odpoved dihanja (vir: therapia-dom.si). Slabo novico je Vinci razkril na Facebooku, tudi tokrat v svojem stilu: "Pri tem, da ti zdravnik pove, da imaš zelo verjetno ALS, je super to, da potem lahko vsakomur poveš iskreno, kaj si o njem misliš. Oni bodo imeli nato še veliko časa, da te bodo opravljali."

Za Delo je sicer povedal, da ostaja majhna možnost, da ne gre za ALS. "Obstaja petodstotno upanje, da ne gre za ALS. Zdaj zdravniki preverjajo, kaj bi bila lahko druga diagnoza. V nobenem primeru ni nič dobrega. Magnetna resonanca je pokazala deformacijo hrbtenice. Pred kratkim sem imel pregled na nevrologiji in do tedaj sploh nisem opazil, da mi je mišica na roki atrofirala. Pri tem tempu pregledov in strokovnih preiskav je tako, da neoživčena mišica kar hitro propade. V enem letu je poškodba že nepopravljiva. Če bomo še malo čakali, bo vse jasno tudi brez preiskav. Pustimo se presenetiti. Ne bi bil pa rad tako kot Stephen Hawking, da izgledaš kot emoji kakec, samo učke ti še delajo," je med drugim povedal novinarki Urši Izgoršek

A ne le bolezen, pestijo ga še finančne, pravne in zasebne  težave: "Honorar za Dedka sicer ni bil slab, a se je raztegnil na pet let in je kar naenkrat postal slab. Imam še tožbo. Imam tudi punco, ki je ravnokar na brahionkologiji."

Komentarjev 4
  • Grof 19:47 20.marec 2023.

    Malo kramp v roke, pa bo vse drugo passe

  • usagichan 13:37 20.marec 2023.

    Objavlja še ne čisto dorečeno diagnozo? Daj vsaj prespi človek.

  • vanc7 12:17 20.marec 2023.

    Za vse, ki mislite, da se bolezni ne da pozdravit: https://m.facebook.com/groups/4912637958859127/permalink/5525818050874445/ Poizkusite, nimate kaj izgubiti, zadeva "protokol" deluje, preverjeno!

Sorodne novice