Magazin > VIP
7814 ogledov

Vsi se čudijo, da so znano Slovenko odpustili

Ana Petrič slovenkaleta.si
Na spletu odmeva zgodba Ane Petrič, ki so jo po 19 letih odpustili.

Direktorica Centra starejših Notranje Gorice Ana Petrič, ki je tudi aktualna Slovenka leta, je izgubila službo. Kot je razkrila na Facebooku, odločitev ni bila njena. 

"Ker že ptički čivkajo … Na žalost ali srečo se moja pot v DEOS Centru starejših Notranje Gorice zaključuje. Dobrih devetnajst let v temu podjetju je bilo 'zanimivih', zelo lepih in včasih tudi težkih. Hvaležna sem, da sem imela proste roke pri uresničitvi idej, najrazličnejših dejavnostih, projektih, dogodkih, ki so zagotovo vsaj malo spremenili področje socialnega varstva na bolje. Hvaležna, da sem lahko sodelovala s tako krasnimi ljudmi, kot so stanovalci tega centra, sodelavci, vsemi drugimi dobrimi ljudmi, s katerimi smo soustvarjali programe in včasih naravnost nore reči, ki so se implementirale širše ter prinesle nekaj dobrega za celotno družbo. Ostala bi še malo, vendar mi je glavna direktorica dejala, da sem tako dobra in lojalna, da sama nikoli ne bi odšla, zato me mora ob izteku mandata poriniti ona. Zato, da bom razprla krila in odletela ter bila drugje še boljša. Hvaležna sem za to, da je priznala, da sem 'razturala'. Takšne pohvale v skoraj dveh desetletjih odličnega dela nisem prejela. Hvaležna sem za vse," je med drugim zapisala Petrič.

Ob zapisu pa je bila deležna tudi očitkov, da je zelo narobe, da odhaja, saj je treba stvari izpeljati do konca. Ob tem je v komentarju, ki ga je kasneje očitno izbrisala, poudarila, da ne more vztrajati proti lastnikom centra: "Če imajo nekoga drugega, nimam izbire in moram iti." In dodala, da ne odhaja po lastni volji. Lastnik centra starejših Notranje Gorice je družba DEOS d. o. o., ki je v lasti družine Alenke Žnidaršič Kranjc, sicer ene najbogatejših Slovenk. Direktorja Deosa pa sta njena otroka Miha Kranjc in Tinkara Godec. Za komentar smo prosili direktorico Tinkaro Godec, na odgovor še čakamo. 

"Ne razumem direktorice, da se v času, ko țežko dobiš odličen kader, odpove biseru"

Pod zapisom Ane Petrič se je zbralo več kot petsto Facebook komentarjev. Anini sledilci so nad odločitvijo vodstva prav tako razočarani kot ona: 

"Ne dvomim v vse zapisano, a vseeno ne razumem direktorice, da se v času, ko țežko dobiš odličen kader, odpove biseru? No, pustimo se presenetiti. Za vas, kot pravim, se ne bojim, upam pa, da vas tam zamenja vsaj tako srčna oseba, kot ste vi."

"Ne verjamem v zamenjave uspešnih ljudi. Želim pa vam, da se odpre novo poglavje, kjer boste imeli tudi zase kaj časa. To je edina prednost."

"A pri nas je to tako, da tisti, ki dela res dobro, dobi odpoved?!  Ana, vse je z razlogom, čeprav zunanji opazovalec včasih težko razume taka dejanja ... Sreča je na strani pogumnih."

"Hmm .... Ana, nekako se kljub vsem čestitkam med komentarji ne morem znebiti občutka, da to očitno ni bila tvoja želja, da nisi izbrala nove poti, ampak boš to, tako dobro začeto, morala pustiti za sabo. Koliko projektov bo ostalo nedokončanih, koliko src bo ostalo žalostnih? Če si preveč dober, preveč inovativen, moraš oditi? Draga Ana, z dvignjeno glavo skozi vrata, kjer tli močna iskra, se ognja ne da kar tako pogasiti."

Komentarjev 7
 • Pierre 07:54 22.maj 2024.

  Mojemu sorodniku niso podaljšali mandata direktorja neke zveze, mu je nekdo prišepnil naj se včlani v SDS če hoče obdržat položaj, on ga je seveda poslal v PM....pol so Janševi nastavili nekega nesposobnega smrkavca. Znano???

 • Avatar luckyss1
  luckyss1 05:34 22.maj 2024.

  Odkar Hojs enači bisere z neonacisti je na tem področju vse degradirano...

 • Rim 20:24 21.maj 2024.

  Stekleni biseri.

Sorodne novice