Magazin > VIP
1275 ogledov

Weinstein nasmejan odkorakal v lisicah

Harvey Weinstein
Producent Harvey Weinstein se je predal policiji v New Yorku.

Harvey Weinstein je prostovoljno vkorakal v prostore policijske postaje na Manhattnu. Policija v New Yorku, Los Angelesu in Londonu preiskuje nekdanjega filmskega producenta zaradi spolnega nadlegovanja in spolnega napada. Weinsteina so aretirali in ga obtožili posilstva, kaznivih spolnih dejanj, spolnih zlorab in neprimernega spolnega obnašanja. Vsa omenjena dejanja se nanašajo na dve ženski. Ko so ga vklenjenega odpeljali s policijske postaje, je bil videti dobre volje.

Weinstein je že danes stopil pred sodnika, ki je odločil, da bo lahko na sojenje počakal na prostosti. Vplačal je varščino v višini milijon dolarjev, sodnik pa mu je še naložil, da mora začasno oddati potni list in da mora na sebi nositi sledilno napravo. Njegovo gibanje je gibanje omejeno na New York in sosednjo državo Connecticut.

V prvi obtožnici je Weinstein obtožen posilstva dveh žensk in izsiljenega oralnega seksa v letih 2013 in 2004

Weinsteinov odvetnik je že napovedal, da se bo njegov varovanec na sodišču izrekel za nedolžnega. Napovedal je hitro ukrepanje in dodal, da "ocenjuje, da obtožbe proti njegovemu varovancu niso podkrepljene z dokazi". Ko je še dejal Benjamin Brafman, mu je je Weinstein zagotovil, da so bili vsi spolni odnosi, ki jih je imel, sporazumni.

Sojenje naj bi se nadaljevalo 30. julija.

Weinsteina je več kot 70 žensk obtožilo spolnih napadov in nadlegovanja. Med njimi so Rose McGowan, Salma Hayek, Ashley Judd, Asia Argento, Gwyneth Paltrow in mnoge druge. Razkritje je pomenilo začetek gibanja "Me too" (Jaz tudi) in nova razkritja neprimernega vedenja drugih pomembnih ljudi iz filmske industrije in širše. 

Harvey Weinstein nadlegovanje Magazin Svetovno znani producent v zameno za vloge hotel spolne usluge
Komentarjev 1
  • McClain 17:37 25.maj 2018.

    američani takemu poberejo za začetek 2 milijona varščine, mi pa odpišemo 16 milijonov dolgov s prisilno poravnavo.

Sorodne novice