Magazin > VIP
66637 ogledov

William in Kate že občutita posledice Harryjeve knjige

princ william, kate middleton Profimedia
Podpora jima zelo pada.

Po izidu knjige princa Harryja (Rezerva), je padla priljubljenost vsem članom britanske kraljeve družine, a najbolj princu Williamu. Prestolonaslednik sicer ostaja najbolj priljubljen član kraljeve družine, podpira ga kar 61 odstotkov sodelujočih v javnomnenjski raziskavi Ipsos Morija, a mu je priljubljenost vseeno padla za kar 8 odstotkov, njegova soproga Kate pa je zdrsnila za 7 odstotnih točk in si drugo mesto deli s princeso Anne.

Podpora pa je za sedem odstotnih točk zdrsnila tudi začetniku škandala, princu Harryju. Manj kot četrtina sodelujočih pravi, da ima o Harryju pozitivno mnenje. 

A to ni edini škandal, ki je v zadnjem času doletel britansko kraljevo družino. Sestrična princa Williama, Ellen Lascelles, se bo namreč poročila z žensko, s svojo dolgoletno partnerko Channtel McPherson. Par živi v Avstraliji, Ellen pa javnosti ni tako znana, njen dedek George Lascelles je bil potomec princese Mary (1897-1965), katere oče je bil kralj Jurij V. (1865-1936). Ellen je 74. v vrsti za britanski prestol.

Incident pa je povzročil tudi pes princese Anne. Med lovom na fazane je napadel drugega psa in ga skoraj ubil, je poročal Daily Mail. Po navedbah časopisa naj bi princesini psi v preteklosti že napadali tudi zaposlene in pse pokojne kraljice Elizabete. Ali bo imel incident za princeso pravne posledice, še ni znano. 

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:56 23.januar 2023.

    Sem gledala kako Angleži ne prenesejo, da se udriha po kraljevi familji, čeprav vsi vemo da ima dreka čez glavo. Čisto vsi anketirani so bili proti Harryju, zato je precej zanimiv podatek, da Kate in Willu podpora pada. Zanimivo!

  • Stajerc 14:17 23.januar 2023.

    Ta sploh ni charlesov

  • Ender3 11:41 23.januar 2023.

    Ko le to zanima ? Hrana za žurnalizem !

Sorodne novice