Magazin > VIP
1791 ogledov

Znana Slovenka rodila s porodom VBAC, veste, kaj je to?

Ajda Sitar instagram
Porod opisala kot maratonski.

Nekdanja miss športa, podjetnica in spletna vplivnica Ajda Sitar je povila svojega drugega otroka, njeni prvorojenki Rubi se je pridružila sestrica. Čestitke! Novorojenka je na svet prišla na zelo pravljični datum, porod se je začel na materinski dan, deklica pa je na svet pokukala dan pozneje, 26. marca. Ajda je porod opisala kot maratonski. 

"Pa smo postali 4. Vsak otrok prinese svojo energijo, spiše svojo zgodbo in te kot starša postavi pred takšen ali drugačen izziv. Tako je prišla ona in nam že prvi dan dala vedeti, da enostavno spada k nam. Hvala, da si nas izbrala. Hvala tudi ljubljanski porodnišnici, celotnemu osebju obeh izmen v porodni (še posebej pa babici Anji, ki me je vodila in podpirala na maratonski poti do uspešnega VBAC poroda) in na oddelku - izkušnja nad pričakovanji! No, pa mini hvala tudi možu za podporo (čeprav sem mu na koncu zagrozila, da bo noč iz materinskega dneva na 26. 3. še dolgo "odplačeval" in od tega ne odstopam še danes)," je zapisala lepotica.

Veste, kaj je to porod VBAC? VBAC je kratica za “Vaginal Birth After Ceasarean delivery”, torej poskus vaginalnega poroda po predhodnem carskem rezu. "Kadar ni nobene nove indikacije za carski rez v nosečnosti, ki sledi predhodnemu carskemu rezu, slovenski porodničarji in babice priporočajo poskusni vaginalni porod. To je porod, ki poteka na isti način kot porod brez predhodnega carskega reza. Razlika je le v tem, da sta spremljanje in nadzor takega poroda veliko večja in da se v problematičnih primerih prej odloči za dokončanje s carskim rezom, kot pa bi se pri klasičnem vaginalnem porodu," razlaga spletna stran Nosečka.net. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice