Oglaševanje
5 ogledov

5 usodnih SEO napak

Tako kot vsaka spletna stran mora biti tudi spletna trgovina optimizirana. Trgovina je namenjena prodaji, ne pa nabiranju prahu na njenih policah. Zato se mora v njej ves čas nekaj dogajati, jo je potrebno optimizirati. In kaj je tisto, na kar lastniki spletnih trgovin največkrat pozabijo? Katere so tiste glavne napake, ki jih naredijo največkrat?

1.     Slab opis produkta

Opis produkta je odličen kanal preko katerega lahko na spletno trgovino redno dostavljate novo vsebino. Veliko trgovcev pod opis doda le nekaj ključnih informacij o izdelku, največkrat so opisne alineje. Na žalost je to premalo, če želijo, da se njihova stran uvršča visoko med naravnimi rezultati.

2.     Kopiranje opisov

Velikokrat opažamo, da spletni trgovci kar kopirajo opis od svojih dobaviteljev. V kolikor gre za prevode, je to še sprejemljivo. Sporno pa je, da kar kopiraj opis v slovenskem jeziku, saj gre v tem primeru za podvojeno vsebino. Glavno pravilo na spletu je, da mora biti vsebina unikatna. Vedno in povsod. Predvsem zato, ker so Google pajki tako pametni, da lahko zaznajo kopirano vsebino in tistemu, ki je vsebino kopiral odvzamejo naravne pozicije. In pot nazaj je še težja kot na začetku.

3.      Optimizirana produktna stran

Kljub temu, da je produktna stran sama po sebi unikatna, je potrebno le to tudi optimizirati. V mislih imamo predvsem poimenovanje URL naslova, opis strani, H1 naslov, ključne besede za vsako podstran. Za vse te elemente lahko uporabite številko modela, ime znamke… predvsem pa uporabite ključne besede, po katerih želite, da bi produkt našli. In nikakor ne pozabite na poimenovanje slik s ključnimi besedami!

4.     Podvojeni naslovi strani

Ne glede na to, da prodajate en in isti produkt v različnih izvedbah, vsaki produktni strani podelite unikaten naslov strani, prav tako njen opis. Le tako bodo imeli Google pajki veliko vsebine za indeksirati, kar vam bo omogočilo višje pozicije.

5.     Zgovorni URL naslovi

Mogoče se vam ne zdi pomembno, a URL naslovi imajo veliko težo v spletni trgovini. Vsaka podstran naj ima svojega, ker je tako edino logično če pogledamo z vidika optimizacije. Prav tako pa so pravilni URLji bolj prijazni do uporabnika, saj so logični in si jih je lahko zapomniti. Pametno poimenovani URL ji so koristni tudi zato, ker vedno več povezav delimo tudi na družabnih in drugih omrežjih. In že na podlagi URL naslova bodo tudi drugi vedeli o čem je govora. URL naj tudi vsebuje ključne besede, po katerih želite, da vas najdejo. Več kot je besede, več možnosti imate. Oh, počasi se že ponavljamo, kajne?

V mesecu juliju smo na shop123.si pripravili poletno akcijo v sklopu katere vam postavimo spletno trgovino po izjemno ugodni ceni. Ne spreglejte naše poletne akcije.