Oglaševanje
16 ogledov

6. Weekend Media Festival v Rovinju

rovinj Žurnal24 main
Med 19. in 22. septembrom bo že šesto leto zaporedoma pod generalnim pokroviteljstvom skupine Adris v Rovinju potekal Weekend Media Festival.

Okrog štiri tisoč udeležencev bo letos lahko sodelovalo in poslušalo razprave o novih trendih v poslovanju, se posvetovalo z vodilnimi obrazi v regijskih medijskih hišah in si ogledalo predstavitve strokovnjakov iz svetovnih podjetij, kot sta Nestlé in Google. Udeležbo na festivalu je napovedalo že več kot sto govorcev in moderatorjev, ki bodo predavali v štirih festivalskih dvoranah.

Najrazličnejša predavanja o medijskih in političnih vprašanjih

Voditelji v vodilnih telekomunikacijskih podjetjih na Hrvaškem in v Srbiji bodo na Weekend Media Festivalu govorili o novih poslovnih modelih na trgu telekomunikacij, medtem ko bodo bankirji, zavarovalnice in vlagatelji razkrili, kako se stranke najlažje prilagodijo tehnološkim spremembam v poslovanju.
Na predavanju Regionalni Benelux bodo tako vodilni iz Podravke in MK trgovine odgovorili na vprašanje, ali so regionalne družbe in trgi dovolj zreli za resne čezmejne združitve in vlogo politike v procesu. Veliko zanimanje medijev bo najverjetneje požela tudi razprava Političnih dos and don'ts, v kateri je svojo udeležbo napovedal predsednik Liberalno-demokratske stranke Srbije Čedomir Jovanović. Na lanskem festivalu so razpravljali o krizi tiskanih medijev, letos pa se bodo obiskovalci lahko udeležili predavanja Vrnitev odprintanih, na katerem bodo sodelovali vodilni z regionalnih časopisov. Poskušali bodo pojasniti, kako je časopisom uspelo ne le preživeti, ampak celo sodelovati z več bralci kot kdaj prej. O novostih v medijih bo govor tudi na predavanju Yesterday's papers, kjer bo svoja videnja predstavil glavni urednik časopisa Financial Times in profesor korporativnih strategij, upravljanja in mednarodne konkurenčnosti na londonski šoli za ekonomijo in politične vede, Sir Geoffrey Owen. O aktualnem vprašanju vstopa Hrvaške v Evropsko unijo bosta na predavanju (Ne)pojdite v EU razpravljala dva izmed najboljših novinarjev bruseljskih časopisov Wall Street Journal in The Daily Telegraph, producent in voditelj na Nova TV, RTL, Prvi srbski televiziji in makedonski Vesti 24 Dragan Bjelogrlić pa bo z obiskovalci delil svoje znanje na predavanju TV-vsebine: igre brez meja. Predstavili se bodo še režiser na HRT Goran Radman, bosanski režiser Danis Tanović in na novo izbrani minister za kulturo v Srbiji Ivan Tasovac.

Skrivnosti Googla in Nestléja

Kot posebna gosta bosta na šestem Weekend Media Festivalu sodelovala Tom Buday in Nir Korczak. Buday, globalni šef marketinga in komunikacije s potrošniki največje svetovne prehrambne industrije Nestlé, bo povedal, kako Nestlé v digitalnem svetu pristopa k svojim kupcem in kako donosnost naložbe gradi blagovno znamko. Iz Googla pa se bo festivala udeležil Nir Korczak, voditelj sektorja za izvoz v Google Izrael in odgovorni za priljubljenost po vsem svetu zagonska podjetja Nationa. Korczak bo predaval o izraelskem modelu razvoja v izvoz usmerjenih zagonskih podjetij, kar bo zanimivo predvsem za hrvaške in regionalne družbe, ki nameravajo svoje produkte izvažati, saj bodo pridobljeno znanje na predavanju lahko s pridom uporabljale tudi v praksi.

BalCannes in podelitev nagrad SoMo borec

Na 6. Weekend Media Festivalu se bo predstavila tudi najboljša regionalna oglaševalska agencija BalCannes, ki je bila lani razglašena za marketinški dogodek leta. Uvod v BalCannes razstavo bo okrogla miza z velikimi oglaševalci, ki bodo svetovali o pravi izbiri agencije, dan pozneje pa bodo vodilni iz agencij govorili o servisiranju regionalnih strank in povezovanju trgov. Zaradi velikega zanimanja za agencije je rok za prijavo na BalCannes podaljšan do 8. septembra.
Prvič pa bodo letos na Weekend Media Festivalu podeljevali regionalne spletne nagrade SoMo borec. Nagrade bodo razdeljene v več kategorij – od najboljše strani na Facebooku, Twitterju in Instagramu do najboljše mobilne aplikacije, tabličnih revij in videa na spletu. Prijave na tekmovanje so brezplačne in so mogoče do 10. septembra.

Obstranski dogodki festivala – od razstav do zabave do jutranjih ur

Poleg predavanj pa bo na Weekend Media Festivalu tudi veliko obstranskih dogodkov: Beograd na službenem potovanju bo predstavil najustvarjalnejše subjekte beograjskega urbanega življenja – od kulture in dizajna do glasbe in gurmanske scene, založba Polet bo pokazala zanimive časopisne oglase iz obdobja med letom 1969 in zgodnjimi 80. leti, ogledali pa si boste lahko tudi Barakude, prvenec znanega ameriškega producenta hrvaškega rodu, stalnega gosta in velikega prijatelja Weekend Media Festivala Peta Radovicha.   

Zabave Weekend Festivala so znane po tem, da so najboljši kraj za mreženje, zato jih ne bo manjkalo niti letos. V četrtek bodo začeli z Weekend Family Reunionom v klubu Pepermint v Rovinju. Z DJ-seti bodo do jutranjih ur obiskovalce zabavali Ozren Kanceljak, Tomo In Der Mühlen, Martin Milinković, Filip Jelaš in Tomo Ricov.

V petek se v dvorani Vikend pripravlja velika Multimedijska zabava hrvaškega Telekoma, na  kateri bosta nastopila popularna DJ in VJ Diskobajagi, v soboto pa bo v sklopu programa Beograd na službenem potovanju, prav tako v dvorani Vikend, nastopil znani srbski igralec Sergej Trifunović z Big Bandom. Poleg njih bo isti večer množico razplesal legendarni beograjski DJ, alfa in omega nočnega življenja ter solastnik najboljših beograjskih klubov, kot so Tube, Mladost, Ludost in Brankow i Lasta, DJ Peppe