Oglaševanje
12 ogledov

8. Slovenski forum inovacij - 12. in 13. november

spirit Žurnal24 main
Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo letos že osmič zapored organizira Slovenski forum inovacij, ki bo 12. in 13. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

RAZSTAVA NAJBOLJŠIH INOVACIJ

Na forumu se vsako leto zbere inovativni potencial Slovenije, torej inovativni posamezniki in podjetja, poslovni partnerji, investitorji in druga zainteresirana javnost. Na forumu jim omogočijo prostor, ki daje veliko priložnosti za porajanje novih idej, vzpostavljanje poslovnih povezav in sodelovanj ali pridobivanje novih partnerjev in investicij. Kot vsako leto bodo tudi letos glavno vlogo igrale izbrane inovacije podjetij in posameznikov ter razvojnih organizacij. V ocenjevanju za predstavitev na dogodku je sodelovalo 127 inovacij, ki jih je ocenjevala nacionalna ocenjevalna komisija.

V obliki razstave bodo javnosti predstavili 47 najboljših – 36 inovativnih proizvodov, devet inovativnih storitev in dva inovativna poslovna modela. Več podrobnosti o najboljših inovacijah najdete v seznamu najboljših inovacij.

BREZPLAČNA SVETOVANJA

Pomemben del dogodka je tudi poslovno in tehnološko stičišče, ki za podjetnike in inovatorje pomeni edinstveno priložnost, da brezplačno sodelujejo na različnih 60-minutnih svetovalnih srečanjih. V stičišču sodeluje večje število strokovnjakov z različnih poslovnih in tehnoloških področij. Vsi zainteresirani se lahko na brezplačna svetovanja z izbranim strokovnjakom prijavite prek spleta. Rezervacije terminov bodo sprejemali od 4. do 11. novembra.

BOGAT KONFERENČNI PROGRAM

Brezplačno podjetniško izobraževanje in usposabljanje je vsako leto del Slovenskega foruma inovacij. Bogat konferenčni program ponuja podjetnikom in inovatorjem odgovore na številna vprašanja in izzive s področja trajne in pametne rasti. Na izbiro sta dve vrsti programa:

  • poslovno-inovacijski program, ki je namenjen vsem, ki želite uspešno komercializirati svojo invencijo oziroma realizirati podjetniško idejo,
  • mednarodni program, ki je namenjen predvsem ambicioznim podjetnikom z željo po rasti na globalnih tržiščih.

V okviru konferenčnega programa 8. Slovenskega foruma inovacij bo podrobneje predstavljena Strategija pametne specializacije za slovensko gospodarstvo, kar je osnova za razvoj in financiranje programov v finančni perspektivi Evropske unije 2014–2020. Uvodne predstavitve se lahko udeležite v okviru poslovno inovacijskega programa 12. novembra ob 11. uri, podrobneje pa bodo posamezna ključna področja pametne specializacije po področjih predstavili v mednarodnem programu, in sicer:

  • 12. novembra ob 15. uri: MATERIALI IN TEHNOLOGIJE,
  • 13. novembra ob 13. uri: ELEKTRIČNE IN ELEKTRONSKE KOMPONENTE IN NAPRAVE
  • 13. novembra ob 15.15: PROIZVODNE, PROCESNE IN INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE.

Vzporedno s Slovenskim forumom inovacij bo agencija SPIRIT Slovenija organizirala izobraževalne vsebine in praktične delavnice na temo lesa, v sodelovanju s predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji pa bo potekal tudi Evropski dan, na katerem bodo predstavljeni finančni instrumenti Evropske unije v obdobju 2014–2020.

Dogodek bo potekal 12. in 13. novembra 2013 v Cankarjevem domu v Ljubljani in bo odprt med 9. in 18. uro. Več informacij najdete na spletni strani www.foruminovacij.si. VSTOP PROST!