Oglaševanje
13 ogledov

Blues torki v Gradu Kodeljevo

Vsak torek ste vljudno vabljeni v Restavracijo in picerijo Grad Kodeljevo, kjer boste lahko ob dobri hrani in pijači uživali ob ritmih bluesa, starega rocka in jazza.

Otvoritveni koncert bratov Erič
Otvoritveni koncert bo v torek, 10. aprila, nastopila pa bo zasedba bratov Erič: Prismojeni profesorji bluesa (The Đipsiz). Brata Julijan in Miha Erič sta mlada, vendar izkušena glasbenika. Glasba, ki jo ustvarjata, ima korenine v bluesu, razširja pa se tudi na področja psihadeličnega rocka, folka, countryja, funka in eksperimentalnega jazza. Energična in poskočna kitara ter elektrificirane eksplozivne orglice vas bodo popeljale na pravo potovanje čez drn in strn v zvočni grm. Aktivno igrata in nastopata z bendoma The Đipsiz in Turbo blues.

Energični blues skupine The Đipsiz
Štiričlansko zasedbo The Đipsiz zastopajo vokalista Julijan Erič na kitari in Miha Erič na orglicah ter Zlatko Đogič na bobnih in Miha Ribarič na basu. Igrajo energičen blues, ki lahko preide v psihadelični rock ali ritmični funk, skupini pa specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično glasbo do pravih čutnih ekstaz. Repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, včasih pa se na  glasbenem meniju znajde tudi priredba tujih izvajalcev – njihovih idolov – na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa ter blues velikanov Freddija Kinga in Muddyja Watersa.

Več o Blues torkih v Gradu Kodeljevo na www.gradkodeljevo.si.