Oglaševanje
92 ogledov

Cineplexx baletno sezono začenja s prenosom predstave Spartak neposredno iz teatra Bolshoi Moskva!

cineplexx Žurnal24 main
Balet v kinematografih je Cineplexx prvič predstavil letos junija z neposrednim prenosom Labodjega jezera v živo iz Sankt Peterburga, na splošno navdušenje slovenskih oboževalcev baleta in plesa nasploh.

Po izjemnem uspehu Labodjega jezera Cineplexx s ponosom najavlja spektakularno sezono vrhunskih baletnih predstav v izvedbi teatra Bolshoi, ki jo odpira epska mojstrovina – baletna izvedba znamenitega Spartaka

Neposredni prenos v živo v HD tehnologiji bo v nedeljo, 20.10.2013 ob 17.00, v kinematografih Cineplexx v Celju, Kranju, Kopru in Novem mestu. Predstava bo istočasno predvajana v živo povsod po svetu.

Veličastna epska zgodba pripoveduje o junaštvu legendarnega sužnja, ki je postal gladiator. Spartak je eno najbolj znanih Hačaturjanovih del in velja za enega izmed najpomembnejših baletov repertoarja Bolshoi teatra od leta 1960. Verzijo Jurija Grigoroviča s svojo spektakularno koreografijo in scenografijo, so mnogi kritiki razglasili za mojstrovino.

Cena vstopnice za ogled te baletne predstave je 15 EUR, Cineplexx je za najzvestejše gledalce pripravil tudi abonma, ki vsebuje 5 predstav za 50 EUR. Nakup abonmaja bo mogoč do 20.10.2013.

V času odmorov se bodo gledalci lahko razvajali z odlično kulinariko izpod rok VIVO CATERING.

Prevzeti boste z izvedbo izbranih drznih in elegantnih baletnih mojstrovin:

  • Spartak, 20.oktober 2013 – v živo
  • Trnuljčica, 22. december 2013 - posneto
  • Dragulji, 19. januar 2014 – v živo
  • Izgubljene iluzije, 2. februar 2014 – v živo
  • Zlata doba, 30. marec 2014 – v živo

Fantastična mešanica klasičnih in sodobnih del najboljših koreografov na svetu vam zagotavljaja nepozabno doživetje. Samo v kinematografih Cineplexx.

Ne zamudite sezone vrhunskih baletnih predstav v kinematografih Cineplexx.

Nove avanture lahko doživite v kar 32 dvoranah v petih kinematografih Cineplexx po Sloveniji. Zvok in slika še nikoli nista bila tako ostra, ogled še nikoli ni bil tako doživet in izpopolnjen!

Podjetje za distribucijo filmov Constantin Film Holding GmbH je bilo ustanovljeno leta 1951 v Avstriji. Druga temeljna veja podjetja na področju kinematografskih dejavnosti  je bila ustanovljena proti koncu 60. let prejšnjega stoletja. V tem segmentu je delovalo 25 tradiconalnih kinematografov in kinematografskih centrov, vse do začetka 90-ih, ko je podjetje doživelo strukturno spremembo. Leta 1993 je bila ustanovljena hčerinska družba Constantin Film Holdinga z imenom Cineplexx Cine Operations Gmbh (d.o.o.). Podjetje se je razvijalo v obdobju, ko so mnogi tradicionalni kinematografi v Avstriji postopoma izginjali, kinematografski multipleksi pa so osvajali tržišče.

Podjetje Constantin Film je kot odgovor na ta trend izginjanja tradicionalnih kinematografov reagiralo tako, da je ustanovilo skupino 20 kinematografov in 157 kinematografskih platen v Avstriji. Poleg tega je obstalo še nekaj tradicionalnih kinematografov, ki so skupaj imeli do 16 dvoran. Leta 2009 se je podjetje Cineplexx International GmbH začelo širiti v Avstriji sosednje države, prvo kinodvorano izven Avstrije pa je odprlo v Bolzanu na severnem Tirolskem. Cineplexx je prevzel tudi kinodvorano v centru Zagreba, s čimer je položil temeljni kamen za širitev na Hrvaškem. V letih 2011 in 2012 so sledila odprtja Cineplexx kinematografov na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji. Zadnja širitev podjetja je potekala oktobra 2012, ko je prevzelo 5 multipleksov v Sloveniji. Trenutno je tako kar 94 filmskih platen, aktivnih izven Avstrije.

S kar 35 multipleksi in 6 tradicionalnimi lokacijami v Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji, Sloveniji, Črni gori, Makedoniji in Italiji, je Cineplexx močno zastopan na tržišču in nudi kar okoli 60 000 sedežnih mest v 267 dvoranah.  Leta 2012 je delovna sila podjetja štela kar 1100 zaposlenih, skupni prihodki od prodaje so znašali 115 milijonov evrov, število Cineplexxovih obiskovalcev pa je doseglo 10,5 milijonov.