Oglaševanje
24 ogledov

Eko učilnica – lesena učilnica kot primer dobre prakse uporabe slovenskega lesa

spirit Žurnal24 main
Les je zaradi svojih številnih lastnosti najbolj primerna izbira za ustvarjanje zdravega bivalnega okolja, ki vpliva na način življenja in zdravje uporabnika.

Eko učilnica – lesena učilnica

Zaradi želje po ozaveščanju javnosti o vseh prednostih uporabe lesa v javnih objektih se je v letu 2013 razvil projekt Eko učilnica – lesena učilnica kot skupni projekt Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Srednje lesarske šole Ljubljana, Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem in SPIRIT – Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma.

Pri prenovi obstoječe šolske učilnice na Srednji lesarski šoli Ljubljana dejavno sodelujejo dijaki Srednje lesarske šole (mentorica prof. Gabriela Dolenšek), študenti Oddelka za lesarstvo in slovenska podjetja kot donatorji materiala za prenovo učilnice. V projekt prenove lesene učilnice je vključeno tudi objektivno vrednotenje okoljskih vplivov; izračunali bomo ogljični odtis lesene učilnice v primerjavi s klasično. Odprtje Eko učilnice bo v oktobru, dobra praksa v Ljubljani pa se prenaša tudi na Univerzo na Primorskem, kjer bodo opremili in prenovili drugo leseno učilnico.

Sodelujoči pri projektu:

Biotehniška fakulteta

Srednja lesarska šola Ljubljana

Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem

Spirit