Oglaševanje
67 ogledov

Gradimo prihodnost z lesom

spirit
1/9
Žurnal24 main
12. in 13. novembra 2013 bo v Cankarjem domu v Ljubljani potekal že 8. Slovenski forum inovacij. Če vas zanima, kako graditi prihodnost z lesom, vas vabimo, da se udeležite izobraževalnih in izkustvenih delavnic ter izdelovalnic. Za vas bodo pripravili tudi razstave in pester kulturni program.

Les je zares

V okviru programa Les je zares, ki ga pripravljajo na 8. slovenskem forumu inovacij, se boste lahko udeležili različnih delavnic in razstav. Tako se bodo lahko vaši najmlajši v torek, 12. novembra, med 10.00 in 11.30 udeležili delavnic Lesni detektiv in Kdo živi tej hiši?, ki ju izvajaCenter arhitekture. Poskrbljeno bo tudi za osnovnošolce, ki se bodo lahko isti dan med 11.30 in 13.00 v Cankarjevem domu udeležili delavnic Les pod mikroskopom in les z barjanskih kolišč, Trdnost in togost lesa ter Les ogrožajo škodljivci, ki jih pripravlja Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL). Prikrajšani pa ne bodo niti srednješolci, za katere se pripravlja delavnica Naredi sam: lučka iz furnirja, ki jo izvaja Si.natura.

Les kot podjetniška ideja

V sklopu programa Les je zares bodo potekale tudi predstavitve inovativnih izdelkov v lesu z vidika oblikovanja in podjetništva, ki jih bodo v torek pod imenom Leseni nebotičniki – sanje ali realnost? izvajali študentje arhitekture z UL, Društvo študentov arhitekture EASA Slovenija pa bo predstavilo Paviljon Žužemberk in Hiško na drevesu v Žužemberku. V sredo, 13. novembra, pa si lahko med 13.00 in 13.30 ogledate predstavitev izdelkov LL Stol, Leseni oprimki in Longboard DTWO.

Poleg razstav, izobraževanj in delavnic vas bo navdušil tudi pester kulturni in glasbeni program. Tako bodo v torek spet prišli na račun vaši najmlajši; med 16.00 in 16.30 si bodo lahko ogledali predstavo z lesenimi lutkami Gledališča konj: Ajda Roos z naslovom Kroki in prijatelji. V sredo, 13. novembra, pa Glasbena matica pripravlja Glasbeni program na lesenih glasbilih.

Delavnice so organizirane za vabljene skupine in so brezplačne. Več informacij o programu 8. Slovenskega foruma inovacij dobite na spletni strani www.foruminovacij.si.