Oglaševanje
26 ogledov

Hekerski napadi v Sloveniji

arnes Žurnal24 main
Povprečen spletni uporabnik je prepričan, da se hekerski napadi dogajajo nekomu povsem tretjemu »tam na internetu«. Žal so izpostavljeni tako naši domači računalniki kot spletni strežniki malih podjetij.

Ob napadu lahko ostanemo brez vseh shranjenih dokumentov ali celo brez spletne trgovine. Šele takrat se ponavadi vprašamo ''Zakaj ravno jaz?'' Odgovor se glasi ''Zato, ker lahko.'' Glavni vzrok za hekerske napade na podjetja so v večini primerov slabo vzdrževane spletne strani.

Kako skrbeti za spletno stran?

Lastniki spletnih strani v Sloveniji se premalo zavedajo, da če za spletno mesto ne poskrbijo, je samo vprašanje časa, kdaj bo prišlo do zapleta. Torej, kako skrbeti za spletno stran? V vodiču ABC varnosti za lastnike spletnih strani so opisana najpogostejša tveganja in podani ključni nasveti ter kontaktni naslovi, kamor se lahko obrnejo v primeru težav. Vse informacije so na voljo tukaj.

Virus, ki vam zaklene računalnik in zahteva plačilo 100 evrov

Uporabniki doma smo izpostavljeni izsiljevalskim virusom, ki nam zaklenejo računalnik in zahtevajo odkupnino. Tak primer je virus Ukash, ki od uporabnika zahteva plačilo globe. Ob zagonu računalnika se prikaže lažno sporočilo slovenske policije, v katerem se zahteva plačilo globe 100 evrov, kot nadomestilo za storjene prekrške. Če ste tudi vi staknili okužbo z izsiljevalskim virusom, najdete na TEJ STRANI  vse napotke, kako lahko virus odstranite. V vsakem primeru pa ne pristanite na izsiljevanje in ne pošiljajte denarja avtorju virusa!

Še več primerov hekerskih napadov, ki so se zgodili v Sloveniji pa razkrivamo v videu!