Oglaševanje
71 ogledov

Kako uspeti na tujih trgih?

spirit Žurnal24 main
SPIRIT Slovenija, javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma slovenskim podjetjem, ki jih zanima poslovanje s tujino, ponuja vrsto brezplačnih storitev, s katerimi želimo podjetjem omogočiti kar najbolj učinkovit način širjenja poslovanja v tujino.

Hitro do informacij o tujih trgih

Spletni portal Izvozno okno vam omogoča hiter dostop do informacij o poslovanju na kar 53 tujih trgih in ostalih storitvah SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike. Podjetjem na vprašanja v zvezi z vstopanjem na tuje trge, tudi svetujemo.

Kako pripraviti uspešen izvozni načrt?

V programu Vodenje izvoznega poslovanja (International Trade Management – ITM), podjetja naučimo pripraviti izvozni načrt in jim zagotovimo najnovejša praktična znanja, s pomočjo katerih učinkovito vstopijo ali širijo svoje poslovanje na tuje trge.

Doslej smo se izvoza lotevali precej intuitivno. Razviti znamo odličen izdelek, ne znamo pa ga prodati. V izobraževanju ITM smo se naučili načrtovanja prodora na tuje trge, izdelati tržno raziskavo, najti poslovne partnerje itd.“ Irena Štamcar, HYB d. o. o.

Temeljito raziščite trg

S sofinanciranjem tržnih raziskav na novih tujih trgih in poslovnega svetovanja za internacionalizacijo, slovenskim podjetjem ponujamo inštrumente, s katerimi lahko temeljito raziščejo trg in prihranijo nepotrebne stroške napačnih odločitev.

»S pomočjo kakovostno izdelane tržne raziskave, ki jo je sofinancirala agencija SPIRIT Slovenija, smo dobili osnovo za vstop na ruski trg in pridobivanje prvih poslov.« Renato Vindiš, ROBOTIKA KOGLER d. o. o.

Predstavite se na tujem trgu

V okviru gospodarskih delegacij, ki jih organizira SPIRIT Slovenija, podjetja spoznajo poslovne priložnosti na tujem trgu in v okviru b2b sestankov navezujejo poslovne stike s tujimi poslovnimi partnerji.

»Z udeležbo v gospodarski delegaciji na Irsko, pod okriljem SPIRIT Slovenija, smo pridobili uporabne informacije o možnostih poslovanja na Irskem in kontakte s pomočjo katerih smo prejeli tudi že konkretno naročilo naših izdelkov.« Tatjana Potokar, EMMA d. o. o.

SPIRIT Slovenija je letos, na podlagi interesa slovenskih podjetij, organiziral 18 skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, kjer smo krili stroške najema razstavnega prostora in na ta način podjetjem znižali stroške predstavitve. Seznam sejmov za letošnje in prihodnje leto je objavljen na spletnem portalu www.izvoznookno.si. Če podjetje na seznamu sejmov za skupinske sejemske nastope ne najde ustreznega sejma, se lahko prijavi na Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini, s pomočjo katerega smo letos finančno podprli 110 slovenskih podjetij.

Na sejmu farmacevtskih izdelkov v Frankfurtu smo razstavljali celoten program embalaže za farmacijo. Na račun novih povpraševanj pričakujemo zapolnitev razpoložljivih proizvodnih zmogljivosti oziroma celo širjenje proizvodnje. Pozdravljamo aktivnosti SPIRIT Slovenija, javne agencije, da s finančnimi sredstvi spodbuja sejemske predstavitve podjetij v tujini.“ Martina Šifrar, SIBO GROUP d. o. o.

Svetovanje in pomoč na tujem trgu

V sodelovanju s slovenskimi poslovnimi  klubi in ekonomskimi svetovalci v tujini zagotavljamo slovenskim podjetjem izmenjavo informacij in izkušenj ter pomoč pri navezavi stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji v tujini.

“Zahvaljujemo se Slovenskemu poslovnemu klubu v Ukrajini za odličen pregled trga in potencialnih poslovnih partnerjev, kar za nas predstavlja dragoceno podlago za pripravo podrobne strategije vstopa na ukrajinski trg.“ Matjaž Petrovič, GENEPLANET d. o. o.

Več informacij:

www.izvoznookno.si   

www.izvoznookno.si/E-info

izvoznookno@spiritslovenia.si