Oglaševanje
5 ogledov

Nagradni kviz: Odločite se za zemeljski plin

copatki Žurnal24 main
Med tem, ko nas v lepih jesenskih dneh še toplo greje sonce, je pravi čas za odločitev, kako si bomo prijetno toplino doma zagotovili v prihajajočih hladnih dneh. Ugodna cena energenta, nizki stroški zamenjave kotla, dolgoročen prihranek in udobje so razlogi, da se še pred začetkom hladnejših jesenskih dni odločite za preklop na zemeljski plin.

Nagradni kviz – sodelujte v nagradnem kvizu Gospodarskega interesnega združenja za distribucijo zemeljskega plina. S priročnim 75-delnim kompletom orodja bomo nagradili 30 sodelujočih, ki jih bomo izžrebali na koncu akcije.

Občutni prihranki že to ogrevalno sezono

Številni zadovoljni uporabniki zemeljskega plina ugotavljajo, da je bila odločitev za preklop pravilna, ker je cenovno ugoden in udoben energent. Če je vaš dom že opremljen s priključkom za zemeljski plin, je zamenjava energenta hitra in brez velikih dodatnih stroškov, tako da lahko pri ogrevanju prihranite že to jesen. Izračuni strokovnjakov, ki temeljijo na primerjavi cen energentov in izkoristku ogrevalnih sistemov, kažejo, da se pri porabi 3.000 litrov kurilnega olja (ob njegovi trenutni ceni), če ga nadomestimo z zemeljskim plinom, lahko prihrani do 1.600 evrov na leto. Prednost uporabnikov zemeljskega plina je tudi poravnavanje stroškov za nazaj po dejanski porabi in ne vnaprej z nakupom zaloge za celotno ogrevalno sezono.

Več udobja

S plinskim  kondenzacijskim kotlom, ki je majhen, kompakten, sodobne oblike in ima visoke izkoristke, lahko ogrevate prostore ter hkrati segrevate vodo in kuhate. Poleg tega za skladiščenje zemeljskega plina ne potrebujete posebnega prostora kot pri drugih energentih, saj plin priteče v hišo ali stanovanje po ceveh plinovodnega omrežja v količinah, ki jih potrebujete.

»Čistougodna« energija

GIZ DZP, Gospodarsko  interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina, letos izvaja  ozaveščevalno kampanjo o uporabi zemeljska plina pod imenom Zemeljski plin »čistougodna« energija, ki želi gospodinjske odjemalce seznaniti s prednostmi, ki jih prinaša uporaba zemeljskega plina. Več o kampanji lahko preberete na www.zemeljski-plin.si.

Pravila sodelovanja v nagradnem kvizu.