Oglaševanje
37 ogledov

Nagradni kviz: Preklopite na zemeljski plin

copatki Žurnal24 main
Cene zemeljskega plina so se pred začetkom nove ogrevalne sezone občutno znižale. Prehod na zemeljski plin je zato za številna slovenska gospodinjstva cenovno ugodna, udobna in okolju prijazna odločitev.

Nagradni kviz – sodelujte v nagradnem kvizu Gospodarskega interesnega združenja za distribucijo zemeljskega plina. S priročnim 75-delnim kompletom orodja bomo nagradili 30 sodelujočih, ki jih bomo izžrebali na koncu akcije.

Do petdesetodstotni prihranek

Izračuni strokovnjakov, ki temeljijo na primerjavi cen energentov in izkoristku ogrevalnih sistemov, kažejo, da se lahko ob trenutni ceni kurilnega olja pri porabi tri tisoč litrov kurilnega olja lahko prihrani kar do 1.600 evrov na leto, če ga zamenjamo z zemeljskim plinom. Družina, ki za ogrevanje hiše porabi okoli 2.500 litrov kurilnega olja v eni kurilni sezoni, lahko tako prihrani do 1.350 evrov na leto. To pomeni, da lahko z uporabo zemeljskega plina stroške ogrevanja znižate tudi do petdeset odstotkov. Če  je vaš dom že opremljen s priključkom za zemeljski plin, je zamenjava energenta hitra in brez velikih dodatnih stroškov, tako da lahko s prihranki na račun ogrevanja začnete že to jesen.

Prednosti zemeljskega plina

GIZ DZP, Gospodarsko  interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina, letos izvaja  ozaveščevalno kampanjo o uporabi zemeljska plina pod imenom Zemeljski plin »čistougodna« energija, ki želi gospodinjske odjemalce seznaniti s prednostmi, ki jih prinaša uporaba zemeljskega plina. Poleg okoljevarstvenih razlogov in prihranka imajo uporabniki zemeljskega plina še eno prednost. Prednost uporabnikov zemeljskega plina je tudi poravnavanje stroškov za nazaj po dejanski porabi in ne vnaprej, kot na primer z nakupom zaloge olja za celotno ogrevalno sezono. Prednosti pa tukaj še ni konec. S plinskim  kondenzacijskim kotlom, ki je majhen, kompakten, sodobne oblike in ima visoke izkoristke, lahko  ogrevate prostore in hkrati segrevate vodo. Poleg tega pa za skladiščenje zemeljskega plina ne potrebujete posebnega prostora, kot pri drugih energentih, saj plin priteče v hišo ali stanovanje po ceveh plinovodnega omrežja v količinah, ki jih potrebujete.

Pravila sodelovanja v nagradnem kvizu.