Oglaševanje
426 ogledov

Nega pordele in srbeče kože

bepanderm Žurnal24 main
Zunanja plast naše kože opravlja dvojno funkcijo: kožo ščiti pred zunanjimi viri draženja in ohranja optimalno navlaženost. Okvarjena funkcija kožne pregrade je eden ključnih dejavnikov pri nastanku srbečice. Praskanje srbeče kože povzroča dodatne poškodbe zunanje plasti kože, ki vodijo v začarani krog srbenja in praskanja.

Kateri so vzroki za pordelo in srbečo kožo?

Rdečica na koži in srbečica imata lahko veliko vzrokov: izsušenost kože, pogoste kožne bolezni, kot je denimo atopijski dermatitis, ali alergijske kožne reakcije. Ko koža izgubi vlago, postane suha, krhka in sčasoma na njej nastanejo razpoke. Mikroorganizmi  in alergeni lahko skozi razpoke vstopajo v kožo, pri tem pa se pojavita vnetje in srbenje. Praskanje stanje dodatno poslabša, zato običajno pride do začaranega kroga srbenja in praskanja.

Pordelost in rdečico lahko zmanjšamo s kremo Bepanderm®

Krema za lajšanje srbečice Bepanderm® nežno in učinkovito uravnovesi kožno pregrado ter pomaga pri odpravi začaranega kroga srbenja in praskanja, ki nastane kot posledica suhe kože, atopijskega dermatitisa, ekcema ali alergijskih reakcij.

Bepanderm® krema za lajšanje srbečice ne vsebuje dišav in konzervansov z znanim dražečim delovanjem. Srbečico lajša na tri načine, tako da posnema našo kožo:

  • z inovativno lipidno lamelarno tehnologijo zagotavlja vnos lipidov (denimo ceramidov) z lamelarno strukturo, podobnim lipidom v kožni pregradi;
  • s fiziološkimi sredstvi za ohranjanje vlage poveča vlaženje;
  • zagotavlja naravne negovalne lipide.

Krema vsebuje ceramide – koži naravne negovalne lipide in fiziološka vlažilna sredstva (dekspantenol, glicerin), ki pomagajo obnavljati kožo.

Bepanderm® krema za lajšanje srbečice ne vsebuje kortizona, zato je varna za uporabo tudi pri dojenčkih, vendar je pri dolgotrajni uporabi ali uporabi na večjih površinah potreben posvet z zdravnikom.  Bepanderm®  se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem. Idealna je tudi za uporabo pri starejših osebah in dobro služi tudi kot osnovna nega pri osebah z blagim atopijskim dermatitisom.

www.bepanthen.si