Oglaševanje
5 ogledov

Nismo slabiči, če pokažemo nežnost

milka, nežnost Žurnal24 main
Obširna raziskava Koliko smo nežni, ki jo je izvedla Milka tudi v Sloveniji, je pokazala, da moški danes zelo redko kažejo svojo nežno stran.

Zakaj moški ne pokažemo nežnosti?

Moški ne kažemo zaljubljenosti, nežnosti ali žalosti, ker menimo, da je čustva treba kontrolirati, potlačiti, da je tisti, ki pokaže nežnost, slabič. Zaradi strahu pred čustvi veliko izgubimo. Predvsem žensko naklonjenost.

Z nežnostjo boste osvojili ženski svet

Ženske boste osvojili s pravo mero nežnosti in pozornosti. Pomagajte jim pri »ženskih« opravilih, posvetite čas otrokom, prisluhnite njenim, za moška ušesa, najbolj nemogočim dilemam, ne pozabite na obletnico ali rojstni dan, pohvalite novo pričesko.

Kako negujemo dolgoletni partnerski odnos?

Ne prepustite se ugodju in ležernosti, ki spremlja partnerski odnos v zrelejšem obdobju. Vsako zvezo, pa naj bo to sveža zaljubljenost ali že ustaljen zakon, je treba negovati. Bodite pozorni na komunikacijo. Zaupajte se drug drugemu, povejte si, kaj vam ni všeč, kaj potrebujete ali si želite. Takoj, ko se partnerja ne pogovarjata več za skupno mizo, je odnos v nevarnosti.

Psihologi vse pogosteje opozarjajo, da imamo vse manj posluha drug za drugega , da ne znamo poslušati. Slišimo samo prve stavke, ki jih izgovori oseba na drugi strani, potem pa postanemo neučakani, takoj pridemo do zaključka ali začnemo s svojo zgodbo, ker mislimo, da vemo, kakšno bo nadaljevanje. Drznite si naučiti sprejemati celo »čustveno sporočilo«, brati »med vrsticami«, saj nekateri ne znajo ali ne zmorejo pravi čas sporočiti, s kakšnimi težavami se soočajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.