Oglaševanje
5 ogledov

Organizacija ključnih besed v AdWords

Tako kot pri vsak stvari, je organizacija pomemben proces, od katerega je velikokrat odvisno kako uspešno in nemoteno se bodo dogodki odvijali. Prav nič drugačna pravila ne veljajo pri Google AdWords oglasnih kampanjah.

Vse se začne pri organizaciji, in če je AdWords račun strukturiran in organiziran, bo to zelo dobro izhodišče za uspešno kampanjo. Organizacija ključnih besed predstavlja klasifikacijo ključnih besed glede na skupne oz. podobne atribute. Proces vključuje tudi iskanje in določanje novih ključnih besed. Pri oglaševanju na klik je določanje in strukturiranje ključnih besed izjemno pomemben korak. Zakaj? Ker plačujemo za klike na oglase: ključne besede pa so tiste, ki naše oglase prikazujejo.

Organizacija ključnih besed

Da boste iz svoje oglasne kampanja iztržili maksimum (visok donos), boste morali ključne besede “povezati” s primernimi, prepričljivimi in izvirnimi oglasi in vstopnimi stranmi. Ti bodo zagotovo spodbudili:

Višjo oceno kakovosti: ključne besede z visoko oceno kakovosti prikazujejo oglase na višjih pozicijah, zmanjšujejo ceno na klik in ustvarjajo višjo stopnjo prikazov.

Višjo stopnjo konverzije: bolj ko bodo vaše ključne besede, oglasi in vstopne strani primerni (relevantni), bolj relevantni bodo vaši potencialni kupci, kar pomeni, da višja verjetnost njihovega interesa za nakup produkta ali storitve.

Primerna strategija je, da ključne besede organizirate v tesne, tematske skupine in da se te ključne besede pojavljajo na vaših vstopnih straneh in v oglasih. Vživite se v vlogo iskalcev:

Nekdo, ki v iskalnik vnese “izdelava spletne strani“, ni nujno potencialni kupec spletne strani: morda se želi podučiti o izdelavi spletne strani. Spet drugi, ki bo v iskalnik vnesel “ugodna izdelava spletne strani“, pa že izraža namero za nakup spletne strani. Za dve podobni ključni frazi, boste morali pripraviti zelo različna oglasa in vstopne strani.

Že drži, da takšen pristop terja nekoliko več raziskave in truda. Vse skupaj pa se povrne, ko potegnemo črto na koncu kampanje. Postavite si prioritete okoli strukturiranja ključnih besed, ki so za vaš posel najbolj pomembne.

Se odločate svoj posel izpostaviti na Googlu? Zaupajte vašo oglaševalsko kampanjo ekipi Povečajobisk.si. Naši certificirani strokovnjaki vam bodo pripravili kampanjo, glede na vaše cilje in želje. Pišite nam na info@spletnik.si ali nas pokličite brezplačno na 0803339 in z veseljem vam bomo pomagali.