Oglaševanje
87 ogledov

Organski odpadki ne bodo več smrdeli

organko Žurnal24 main
Ločevanje organskih odpadkov brez smradu, gnitja, mušic in stroškov vrečk

Napreden kuhinjski koš

Organko je inovativno zasnovan koš za ločevanje in kompostiranje organskih odpadkov, narejen iz reciklirane plastike. Odpadki v njem ne gnijejo, temveč fermentirajo, zato ne privabljajo mušic in ne smrdijo. Čeprav je majhen (16 l), ga lahko praznite le na vsake tri do štiri tedne. Poleg tega z uporabo Organka prihranite pri nakupih dodatnih vrečk ali improviziranih košev za odlaganje organskih odpadkov.

5 korakov za enostavno uporabo

V koš Organko odlagate na koščke narezane organske odpadke, jih potlačite in enkrat na dan posujete s pestjo naravnega posipa, imenovanega Biogen. Občasno skozi pipico odlijete fermentacijsko tekočino, ki jo lahko uporabite kot odlično čistilo za odtoke. Če jo razredčite z vodo, dobite prvovrstno gnojilo za rože. Ko je Organko poln, ga izpraznite v zabojnik za biološke odpadke.

Če želite iz odpadkov pridelati kompost, maso pustite še dva tedna fermentirati v košu (medtem uporabljate drugi koš iz seta), nato pa jo izpraznite na vrt in zagrebite z zemljo. V petih tednih bo iz odpadka nastal prvovrsten kompost, v katerem se ohranijo vsi vitamini, minerali in rudnine.

Brezskrbno na dopust

Naj vas ne skrbi, kaj bo z Organkom, če se odpravljate na počitnice. Pred odhodom odlijte fermentacijsko tekočino in na vrh odpadkov v posodo dodajte naravni posip. Posodo dobro zatesnite s pokrovom in na Organka do konca dopusta preprosto pozabite.