Oglaševanje
26 ogledov

Pobegnite v oazo miru ob Soči

Hotel Lucija
1/4
Žurnal24 main
V dolini Soče – reke, svetovno znane po svoji smaragdni barvi – ob umetnem jezeru na Mostu na Soči je manjši, družinski Hotel Lucija, ki je idealno izhodišče za raziskovanje številnih naravnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti kraja ter okolice. Prijetno okolje Hotela Lucija je primerno tako za posameznike in družine kot za manjše organizirane skupine.

Ko boste obiskali dolino Soče, ki je bogata z vodnimi slapovi, bazeni, kanjoni ter rastlinami in živalmi, se lahko odločite za aktivne in hkrati sproščujoče počitnice. Možnosti za pustolovščino, mir in sprostitev so neomejene. Če pa ste bolj avanturistične narave, vam dolina Soče v neposredni bližini ponuja mnogo bolj ali manj adrenalinskih športov, kot so planinarjenje, kolesarjenje, muharjenje, nordijska hoja, kanjoning, vožnja s kajaki, kanuji in rafti, skakanje s padalom, jadralno letenje, ribarjenje, plezanje, raziskovanje jam, golf ter plavanje. Znotraj doline Soče je Triglavski narodni park, tu pa je tudi dom legendarnega Zlatoroga. Legende, ki lebdijo v zraku, dajejo dolini pridih pravljičnosti.

Smaragdno jezero na Mostu na Soči

Med raziskovanjem doline Soče se obvezno ustavite tudi na Mostu na Soči, ki leži na skalnatem pomolu nad sotočjem Soče in Idrijce. Glavni okras Mosta na Soči je umetno smaragdno jezero, ki ponuja različne rekreativne možnosti. V neposredni bližini jezera je manjši, družinski Hotel Lucija, ki je idealno izhodišče za raziskovanje številnih naravnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti kraja ter okolice. Prijetno okolje Hotela Lucija je primerno tako za posameznike in družine kot za manjše organizirane skupine.

Ali veste, kaj je poštóklja?

Lokalne kulinarične specialitete, ki jih lahko pokusite v dolini Soče, so čompe in skuta, frika, soška postrv in poštóklja – pirejasta, z naribanim sirom zabeljena jed iz kuhanega krompirja in repnih listov. Zagotovo vas bodo očarale tudi sladke jedi, kot so bulja, bovški krafi in kobariški štruklji. Se vam že cedijo sline? Obiščite neokrnjeno pokrajino doline Soče in postanite del soške pravljice.

Nagradno vprašanje Hotela Lucija

Kako se je kraj imenoval preden je dobil ime Most na Soči?

Nagrada za pravilni odgovor je GRATIS vikend paket (pet-ned) za eno osebo (v dvoposteljni sobi) v Hotelu Lucija, v terminu od 15.9. – 30.10. Nagrado dobi prvih 5 pravilnih odgovorov, ki bodo poslani na e-poštni naslov: sales@hotel-lucija.com. Odgovorite lahko v obdobju od 11.7. - 18.7.2011 in ne pozabite pripisati osebnih podatkov (ime, priimek, telefon, e-pošta). Podrobnosti o nagradni igri lahko zainteresirani preverijo v Hotelu Lucija po tel.: 05 381 32 92.