Oglaševanje
10 ogledov

Podjetnim in inovativnim pomagamo na poti do uspeha!

spirit Žurnal24 main
Spirit Slovenija, javna agencija skrbi za razvoj in usklajeno delovanje podpornega okolja za podjetne in inovativne.

Spirit Slovenija, javna agencija, deluje po načelu "vse na enem mestu" z namenom, da domači ali tuji podjetniki prejmejo hitro in uporabno brezplačno informacijo – pri nas ali v sodelovanju s podpornim okoljem.

V okviru Spirita Slovenija pripravljamo informacijski e-bilten Moj spletni priročnik, ki vsebuje informacije o aktualnih javnih razpisih, zakonodajnih novostih, poslovnih priložnostih in brezplačnih dogodkih. S prijavo na Podjetniški portal lahko poskrbite, da informacije vsak teden prispejo na vaš elektronski naslov.

Podpora podjetnim

Potencialnim podjetnikom, ki želijo ustanoviti podjetje, zagotavljamo celostno obravnavo v okviru mreže točk Vem. Točke Vem delujejo na 27 lokacijah po Sloveniji. Tako so brezplačne podporne storitve lokalno dostopne vsem, ki potrebujejo informacije in nasvete v zvezi z ustanovitvijo podjetja, izbiro primerne statusne oblike, viri financiranja, pridobitvijo dovoljenj, zakonodajnimi zahtevami in podobnim. Izvajajo tudi postopke, ki so potrebni za ustanovitev podjetja, in organizirajo različne brezplačne delavnice in seminarje.

Točke Vem ponujajo brezplačno podporo tudi delujočim podjetjem v fazi rasti in razvoja, in sicer z informiranjem, svetovanjem in povezovanjem z ustreznimi ustanovami. Delujoča podjetja lahko pri njih uredijo vse postopke, povezane s statusnimi spremembami ali izbrisi podjetij, pridobijo konkretne informacije o aktualnih domačih in mednarodnih razpisih ter se udeležijo brezplačnih specializiranih tematskih delavnic.

Podpora inovativnim

Brezplačne podporne storitve za inovativne zagotavljamo prek inkubatorjev, tehnoloških parkov in konzorcijev ustanov v podporo inovacijam. Študentje in inovativni posamezniki lahko koristijo podporne storitve univerzitetnih inkubatorjev, ki delujejo v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Njihovo delovanje je usmerjeno v identifikacijo in angažiranje novih inovativnih podjetniških zamisli. Študentskim skupinam ponujajo sistematično pomoč pri razvoju inovativne ideje in ustanavljanju podjetja, od informiranja in mentorstva do svetovanja, izobraževanja ter povezovanja z drugimi inovativnimi skupinami in posamezniki.

Inovativnim podjetjem startup, inovatorjem in drugim podjetjem, ki potrebujejo pomoč pri uvajanju izdelkov, postopkov in storitev na trg, omogočamo brezplačne podporne storitve inkubatorjev in tehnoloških parkov ter konzorcijev različnih podpornih ustanov.  Inovativno okolje zagotavlja strokovno pomoč pri ustanavljanju podjetij startup, svetuje pri zaščiti intelektualne lastnine, uvajanju netehnoloških inovacij na trg in pomaga pri vključevanju v evropske iniciative.

Potencialnim podjetnikom, podjetjem in inovativnim posameznikom svetujemo, da se čim prej povežejo z eno od kontaktnih točk podpornega okolja in se dogovorijo za nadaljnje oblike podpore in sodelovanja. Lahko pa se s svojim vprašanjem obrnete na javno agencijo Spirit Slovenija prek elektronskega naslova info@spiritslovenia.si. Odgovor boste prejeli najpozneje v treh dneh.