Oglaševanje
135 ogledov

Premagajte prehlad z Aspirinom!

aspirin Žurnal24 main
Prehlad je ena najpogostejših bolezni, ki nas lahko doletijo, in to celo večkrat na leto. Prepoznamo ga hitro, saj so vneto grlo, bolečina in nekoliko povišana temperatura značilni za prehlade.

Vzrok za prehlad je največkrat oslabljen imunski sistem – oslabimo ga denimo s stresom, vitaminsko osiromašeno hrano ali pomanjkanjem spanja. V dneh, ko se bolj zadržujemo v zaprtih prostorih, se virusne okužbe lažje prenašajo in so v kombinaciji z oslabljenim obrambnim sistemom pogosto vzrok za prehladna obolenja.

Kako se lahko izognemu prehladu?

Prehlad se prenaša kapljično: s kašljanjem, kihanjem ali bližnjimi stiki. Izognemo se mu lahko s pogostim in temeljitim umivanjem rok z milom, pa tudi tako, da se izogibamo dotikanju oči, nosu ali ust, saj tako vnesemo viruse v telo. Pri kašljanju in kihanju uporabljamo papirnat robec, ki ga takoj po uporabi zavržemo. Roke si temeljito umivamo z milom in vodo, zlasti po kašlju in kihanju.

Glavobol, vročina in bolečine?

Znake prehlada lahko premagamo tudi z zdravili. Zdravilo Aspirin je sinonim boja proti bolečini, vnetju in vročini, za premagovanje prehlada pa je zlasti primeren Aspirin Plus C, ki vsebuje dodatek vitamina C. Telo med okužbo zaradi izčrpavajočih simptomov potrebuje večje količine vitamina C, ki pospeši okrevanje po bolezni. Uživanje vitamina C pri prehladnih obolenjih ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Aspirin Plus C dostopen tudi v večjem pakiranju

Aspirin Plus C tako uporabljamo za učinkovito lajšanje bolečin in zniževanje povišane telesne temperature, tudi pri prehladu ali gripi, in za lajšanje bolečin v sklepih in mišicah. Aspirin deluje tudi protivnetno, zato bodo bolečine v žrelu kmalu pozabljene. Priporoča se, da v vodi raztopimo in popijemo dve šumeči tableti Aspirina Plus C ter postopek ponovimo čez 4 do 8 ur. Aspirin Plus C je na voljo tudi v večjem in cenovno ugodnejšem pakiranju po 40 tablet. Brez znakov prehlada bomo hitreje ujeli svoj običajni ritem.

Več o zdravljenju in Aspirinu na www.aspirin.si.