Oglaševanje
6 ogledov

Projekt: Sunny Skies Women's Project

uganda Žurnal24 main
Namen projekta je ustanovitev civilno družbene organizacije, ki v »slamovskem« naselju v Kampali, mobilizira ženske in otroke za samopomoč in izboljšanje življenjskih pogojev. Povezava produktov, ki jih proizvedejo znotraj projekta z Evropsko pravično trgovino. Izmenjava izkušenj in izvedba mednarodnega seminarja na temo reproduktivnih pravic, kot ene izmed najosnovnejših človekovih pravic. Projekt implementira tretji milenijski cilj: opolnomočenje žensk in enakopravnost spolov.

Opolnomočenje žensk v Ugandi

Namen projekta je ustanovitev ženske organizacije Sunny skies women project, v glavnem mestu Ugande, Kampala. Lokalno okolje v katerem že deluje neformalna ženska skupina Sunny skies women project je zelo  revno okrožje  (slum) Kampale v katerem živijo pretežno ženske, ki so kot begunke pribežale s severnega in vzhodnega dela Ugande. Večinoma so ostale brez  svoje lastnine in posesti, življenje v glavnem mestu Ugande pa jih je pripeljalo na socialni rob družbe, soočajo pa se s številnimi problemi, kot so skrajna revščina, okužbe z virusom HIV/AIDS, poleg tega pa so same primorane skrbeti za svoj dom in gospodinjstvo (matere samohranilke). Zelo velik problem predstavlja najstniška nosečnost in kot posledica  opustitev šolanja.

uganda | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Glavni cilji projekta so vzpostavitev organizacije Sunny Skies Women’s Project in vzpostavitev treh modelov usposabljanj na temo reproduktivnega zdravja in spolnosti in načinov doseganja večje ekonomske neodvisnosti.

Programa vključuje naslednje dejavnosti:

  • Vzpostavitev organizacije Sunny Skies Women’s Project (SSWP)
  • Delavnica na temo spolne vzgoje in prakse mladih in reproduktivnega zdravja deklic
  • Delavnica na temo spolnega in reproduktivnega zdravja in spolnih in reproduktivnega pravic žensk
  • Usposabljanje žensk v mojstrskih spretnosti izdelovanja nakita
  • Delovna obiska predstavnice Slovenske filantropije v Ugandi
  • Delovni obisk predstavnice organizacije Sunny Skies Women’s Project v Sloveniji
  • Diseminacija in zagotavljanje trajnosti
  • Humanitarna pomoč – rabljena oblačila
  • Monitoring in evalvacija programa
  • Poročanje in priprava poročil

Turkish Airlines, ena najhitreje rastočih letalskih družb v Evropi je leta 2008 postala članica združenja Star Alliance.

Letalska družba deluje z zavedanjem in odgovornostjo, varnost poletov in kakovost storitev. V letu 2010 je 18,8 milijona potnikov za svojega najboljšega letalskega prevoznika izbralo Turkish Airlines.

Poleg nenehnega truda pri zagotavljanju boljših storitev pa ne pozabljamo na pomembnost podpore humanitarnih dejavnosti. Z zagotavljanem logistične podpore podpiramo Filantropijo pri dostavi oblačil in šolske opreme v Ugando.