Oglaševanje
16 ogledov

Silvestrovanje v Dubrovniku - nagradna igra

dubrovnik Žurnal24 main
Dubrovnik očara obiskovalca v vsakem letnem času. Prav posebno doživetje pa sta obisk tega mesta izjemnih kulturnih in zgodovinskih vrednosti v decembrskih prazničnih dneh in silvestrski večer na dubrovniških ulicah. Odgovorite na nagradno vprašanje in zadenite nagrado: dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi hotela Neptun (hotelski kompleks Importanne Resort), in sicer od 30. 12. 2011 do 1. 1. 2012 (pot do Dubrovnika in nazaj ni del nagrade).

KLIKNITE za NAGRADNO VPRAŠANJE

Več kot tisoč let zgodovine, ki je vidna v vsakem kotičku mesta, ter srednjeveško obzidje, ki je dolgo 1.940 metrov in ohranjeno v svoji izvirni obliki, je prepričalo tudi Unesco, da je Dubrovnik leta 1979 uvrstilo na svoj seznam svetovne dediščine. Čeprav je Dubrovnik predvsem kulturna destinacija, poleg številnih spomenikov ponuja tudi številne druge dogodke in festivale ter je idealen kraj za dopustniške užitke. To omogoča tudi dobra letalska povezava z večjimi evropskimi mesti; v jesenskih in zimskih mesecih ima Dubrovnik neposredne letalske povezave z Rimom, Frankfurtom, Parizom in Londonom.

Hotelski kompleks Importanne Resort

Hotelski kompleks Importanne Resort, v okviru katerega najdete hotele Neptun (4*), Ariston (5*) in Importanne Suites (5*), bo gostil nagrajenca naše igre. Vsi hoteli so idealna izbira za vse, ki si želite sprostitev, udobno namestitev in stik z naravnimi lepotami. Importanne Resort je na polotoku Lapad, pohvali pa se lahko s prostornimi in razkošno urejenimi sobami, visokokakovostnimi storitvami in osebjem, ki bodo poskrbeli, da bodo vaše počitnice v Dubrovniku nepozabne. Pogled s terase dveh restavracij, ki ponujata širok izbor specialitet in bogato izbiro hrvaških vin, pa je naravnost spektakularen. Hotelski kompleks Importanne Resort je od letališča oddaljen le 25 kilometrov, od središča mesta oziroma Grada pa le 4 kilometre.

Tudi zimski Dubrovnik je nepozaben

Dubrovnik vas bo zagotovo očaral v vseh letnih časih, tako poleti, ko se na mestnih ulicah mudijo številni turisti, kot v mirnejših, a še vedno živahnih zimskih mesecih. Zgodovinsko mesto namreč prav vsak dan v letu ponuja številne možnosti za raziskovanje in uživanje  – čudovita arhitektura zgodovinskega Gradu, zanimive stranske ulice, številne galerije in muzeji. Med raziskovanjem se lahko spočijete in sprostite v katerem izmed barov in izkusite gurmanske užitke v kateri izmed restavracij. Vsekakor pa se prepustite lastnemu ritmu, saj boste lahko le tako dejansko spoznali Dubrovnik.

Dubrovnik pozimi ponuja prav posebno doživetje. Pokušate lahko tradicionalne dubrovniške jedi in domača vina ali sami naberete ostrigo in jo pojeste, spoznate bogato zgodovino mesta ob spremstvu vodnika, uživate v koncertu Dubrovniškega simfoničnega orkestra ali se predate živi nočni zabavi. Pozabite na stres in napetost dnevnega ritma ter se prepustite pravi lepoti in užitkom – morju, soncu in svežemu zraku v nepozabnem Dubrovniku.

Več kot 10.000 silvestrovalcev na prostem

Posebnost Dubrovnika je tudi silvestrska zabava na odprtem, ki so jo prvič izvedli leta 1995, od tedaj pa se je vsako leto udeleži več kot deset tisoč ljudi.

Novo leto 2012 bodo Dubrovčani in obiskovalci Dubrovnika pričakali ob bogatem zabavno-glasbenem programu, ki bo trajal dva dni, začel pa se bo s tradicionalnim programom za staro leto. Na silvestrovo bosta na Stradunu že zjutraj zapeli klapi Kaše in Ragusavecchia, pred Gradsko kavarno pa bodo na voljo koktajli. Po tradicionalnem sprevodu Gradske glasbe, mešanega pevskega zbora Libertas in folklorne skupine Linđo bo navzoče podravil župan Andro Vlahušić. Letošnja novost je poseben program za otroke, ki se bo začel ob 12.30 ter bo vseboval nastop didžeja in nagradno žrebanje, v katerem bo sodelovala tudi pevka Jelena Rozga.

Silvestrski večer bo odprla Klapa Intrade, sam prehod v leto 2012 pa bodo zaznamovali pesem priljubljene Jelene Rozga, voščilo župana, novoletni valček in seveda ognjemet. Za žur do zgodnjih jutranjih ur bosta poskrbeli skupini Da Riva in Dubrovački trubadurji. Prvi januarski dan se bo opoldne začel s tradicionalnim koncertom Dubrovniškega simfoničnega orkestra, medtem ko bosta za večerni program poskrbela ansambel Bosutski bećari in klapa Cambi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Več informacij:

http://www.tzdubrovnik.hr

http://www.importanneresort.com

 

Tukaj najdete splošna pravila nagradne igre!

 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.