Oglaševanje
11 ogledov

Slovenski oglaševalski festival bo vrhunski strokovni dogodek

sof 2014 Žurnal24 main
Na Slovenskem oglaševalskem festivalu, ki bo v Portorožu potekal med 26. in 28. marcem, bodo nastopili številni vrhunski domači in tuji strokovnjaki s področja marketinga in oglaševanja. Osrednja tema letošnjega festivala bodo nove razmere ter nova razmerja na marketinškem in oglaševalskem trgu.

Na Sof in v Slovenijo prvič prihaja Kentaro Kimura, izvršni kreativni direktor in sopredsednik uprave agencije Hakuhodo Kettle, Tokio, ki je na lanskem festivalu v Cannesu osvojila kar 13 kanskih levov. Pravi, da nam "minuli uspehi in zastarele teorije ne pomagajo pri premagovanju današnjih poslovnih in družbenih izzivov. Rešitve ponujajo samo revolucionarne ideje." Geoffrey Hantson, drugo veliko ime letošnjega festivala, je izvršni kreativni direktor belgijske agencije Duval Guillaume Modem, del Publicis Worldwide, ki je na globalni lestvici Business Insider uvrščen med 25 najkreativnejših ljudi v oglaševanju. Pravi, da ima "rad znamke, ki poskušajo spremeniti obstoječe stanje. To so nekonformistične znamke, ki razmišljajo drugače. Nekaj podobnega, kar je naredil Apple pred mnogimi leti, in kakršna je na primer danes znamka Tesla."

 

Na velikem odru Sofa bodo nastopili tudi Robert Lešnik, vodja oblikovanja zunanjosti osebnih vozil pri Mercedes-Benzu, Claudia Navarro, direktorica marketinških komunikacij za Srednjo in Južno Evropo pri družbi Coca-Cola, Jugoslav Petković, podjetnik in soustanovitelj največje regionalne spletne trgovine Mimovrste ter spletnega razvojnega podjetja D.Labs, ki svojim naročnikom pomaga pri gradnji spletnih poslov, Ian Sutherland, namestnik dekana za raziskave in direktor doktorskega študija na IEDC – Poslovni šoli Bled, dr. Christoph Engl, direktor Brand:Trust, ki je strokovnjak s področja znamčenja in destinacijskega marketinga – krovna blagovna znamka Südtirol, ki jo je razvijal, je postala primer dobre prakse za uspešno voden proces znamčenja –, Lazar Đamić, direktor strateškega načrtovanja pri Kitcatt Nohr Digitas, ki spada med najizkušenejše digitalne stratege v Veliki Britaniji, ter številni drugi.

Več o programu festivala na www.sof.si.