Oglaševanje
5 ogledov

Smrkastične dogodivščine v Cineplexxu!

smrkci 2 Žurnal24 main
Na velika platna kinematografov Cineplexx v Celju, Mariboru, Novem mestu, Kranju in Kopru 1. avgusta prihaja animirani film SMRKCI 2.

Ljubitelji modrih navihancev si boste lahko njihove nove dogodivščine predpremierno ogledali že 28. julija. Vstopite skupaj z otroki v svet modrine. Cineplexx se bo odel v modro, v dvorane boste vstopali po modri preprogi, otroke bodo razveseljevali modri baloni in liki Smrkcev, ki jih bodo na njihove obraze risali profesionalni maskerji. Sladkosnedi boste zagotovo uživali ob smrkastični torti. Vstopnice za predpremiero niso v prosti prodaji, a jih lahko z malo sreče prejmete s sodelovanjem v nagradni igri na zurnal24.si.

Film SMRKCI 2 bo v kinematografih Cineplexx na rednem sporedu od 1. avgusta. Prvi obiskovalci se bodo ob nakupu vstopnice razveselili mlečne rezine Čoko Poko in albuma Smrkci 2. Z nakupom vstopnice lahko vsak obiskovalec sodeluje v nagradni igri, v kateri Cineplexx podarja tri tablične računalnike Sony Xperia Tablet Z in prenosni računalnik Sony Vaio.

Spremljajte smrkastične novice na Facebook strani Cineplexx Slovenija!

Podjetje za distribucijo filmov Constantin Film Holding GmbH je bilo ustanovljeno leta 1951 v Avstriji. Druga temeljna veja podjetja na področju kinematografskih dejavnosti  je bila ustanovljena proti koncu 60. let prejšnjega stoletja. V tem segmentu je delovalo 25 tradicionalnih kinematografov in kinematografskih centrov, vse do začetka 90-ih, ko je podjetje doživelo strukturno spremembo. Leta 1993 je bila ustanovljena hčerinska družba Constantin Film Holdinga z imenom Cineplexx Cine Operations Gmbh (d.o.o.). Podjetje se je razvijalo v obdobju, ko so mnogi tradicionalni kinematografi v Avstriji postopoma izginjali, kinematografski multipleksi pa so osvajali tržišče.

Podjetje Constantin Film je kot odgovor na ta trend izginjanja tradicionalnih kinematografov reagiralo tako, da je ustanovilo skupino 20 kinematografov in 157 kinematografskih platen v Avstriji. Poleg tega je obstalo še nekaj tradicionalnih kinematografov, ki so skupaj imeli do 16 dvoran. Leta 2009 se je podjetje Cineplexx International GmbH začelo širiti v Avstriji sosednje države, prvo kinodvorano izven Avstrije pa je odprlo v Bolzanu na severnem Tirolskem. Cineplexx je prevzel tudi kinodvorano v centru Zagreba, s čimer je položil temeljni kamen za širitev na Hrvaškem. V letih 2011 in 2012 so sledila odprtja Cineplexx kinematografov na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji. Zadnja širitev podjetja je potekala oktobra 2012, ko je prevzelo 5 multipleksov v Sloveniji. Trenutno je tako kar 94 filmskih platen, aktivnih izven Avstrije.

S kar 35 multipleksi in 6 tradicionalnimi lokacijami v Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji, Sloveniji, Črni gori, Makedoniji in Italiji, je Cineplexx močno zastopan na tržišču in nudi kar okoli 60 000 sedežnih mest v 267 dvoranah.  Leta 2012 je delovna sila podjetja štela kar 1100 zaposlenih, skupni prihodki od prodaje so znašali 115 milijonov evrov, število Cineplexxovih obiskovalcev pa je doseglo 10,5 milijonov.