Oglaševanje
49 ogledov

Ste izbrali pravo kremo za sončenje?

sanofarm Žurnal24 main
Priprave na poletje so se končno začele in mednje spada tudi izbira prave kreme za sončenje, kar je lahko dandanes pravi podvig. Da bi pri izbiri prave kreme res dobro poskrbeli zase je pomembno, da izberete varno in naravno zaščito proti soncu.

Izberite učinkovito kremo za sončenje z zdravju neškodljivimi sestavinami

Ko izbirate kremo za sončenje je dobro, da veste, katerim sestavinam se je dobro izogniti in da razumete nevarnosti, ki jo predstavljajo sončni žarki za vaše zdravje. Vedno več je opozoril glede nevarnih posledic, ki jih povzroča nespametno in pretirano izpostavljanje soncu in včasih jih je že toliko, da nas lahko prestrašijo in se začnemo soncu izogibati. Pretirana zaščita in skrivanje pred soncem vsekakor nista primerna ukrepa, saj so UVB-žarki pomembni za nastajanje življenjsko pomembnega vitamina D. Prava rešitev je pametna izbira učinkovite kreme za sončenje, ki vas bo z zdravju neškodljivimi sestavinami varovala pred poškodbami, ki nastanejo zaradi sonca. Pri tem pa je seveda treba obvezno upoštevati priporočene smernice varnega sončenja, ki so vam zagotovo že prav dobro poznane. 

Brez stranskih učinkov

Trg krem za sončenje ponuja oblico izbire in obljublja veliko. Vendar za kakšno ceno? Ali ste pripravljeni na svojo kožo nanašati tudi kemične sestavine, ki naj bi vas varovale pred sončnimi žarki, a lahko obenem škodijo vašemu zdravju? Zavedati se morate, da večina tistega, kar nanesete na kožo, preide v krvni obtok in notranje organe. Poleg samih  kemičnih filtrov je v mnogih kremah problematična tudi vsebnost vitamina A, pogosta sestavina krem za sončenje. Študije namreč nakazujejo, da lahko določena oblika vitamina A (retinil palmitat), pod vplivom sončne svetlobe  ustvari proste radikale in poškoduje DNK. 

Veliko bolj modra, zdrava in učinkovitejša zaščita so kreme za sončenje z mineralnimi filtri, kot je titanov dioksid, ki zanesljivo ščiti tako pred UVA- kot UVB-žarki. Titanov dioksid se ne vpije v kožo, ampak ostane na površju kot zaščitni sloj in UV-žarke odbija, preden se ti absorbirajo. Ena izmed motečih lastnosti krem z mineralnim filtrom je lahko ta, da na koži pustijo belo sled. Strokovnjaki linije sončnih krem Aloe Vera Esi Solar so zato ustvarili inovativno formulo, ki kljub naravni sestavi omogoča preprosto nanašanje na kožo in pri tem ne pušča nikakršnih sledi.

Rešitev iz narave

Običajna kozmetika ponuja mnoge alternative, vendar zakaj ne bi izkoristili, kar vam ponuja narava? Enako velja tudi pri izbiri sončne kreme, za katero je priporočljivo, da poleg naravnega zaščitnega filtra vsebuje tudi druge blagodejne in koži prijazne sestavine. Če je krema za sončenje obogatena tudi z vitaminom E,  kožo dodatno  zaščiti  pred vplivom prostih radikalov in preprečuje njeno prezgodnje staranje. Istočasno jo zaščiti pred rdečico, oksidacijo, luščenjem in poškodbami celic, ki jih povzročajo UV- žarki.

Naravne sestavine, ki imajo hranilne in zaščitne učinke za vašo kožo, so tudi sezamovo, oljčno in jojobino olje ter karitejevo maslo,  ki pripomorejo k lepši in dolgotrajnejši  zagorelosti.  Izvlečki oreha, kamilice in slezenovca pa vašo kožo ohranjajo mehko in jo dodatno vlažijo. Ne smete pozabiti niti na blagodejne učinke aloe vere, ki ji pravimo celo rastlina življenja, saj kožo dodatno nahrani, vlaži, pomirja in obnavlja, kar je še posebej dobrodošlo, kadar se izpostavljate soncu.

*Na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Za več informacij občiščite spletno stran www.sanofarm.si.