Oglaševanje
6 ogledov

Štirje bazarjevi dnevi za vso družino

otroški bazar Žurnal24 main
V Ljubljano že osmič prihaja Otroški bazar, ki bo na Gospodarsko razstavišče od 12. do 15. septembra pripeljal bogat družinski sejem, številne delavnice za otroke, kulturni program, športne dejavnosti, mini živalski vrt ter številne druge zanimive in brezplačne vsebine za vso družino. In tudi letos bo imel dobrodelno noto.

Raznovrsten ustvarjalni, kulturni in športni program

V ustvarjalnem kotičku se bodo najmlajši podučili, kako nastane gledališka predstava, spoznavali bodo zgradbo kokošjega jajca, božali piščance, se igrali stare, že pozabljene otroške igre, izdelovali glasbila, načrt in maketo svojega mesta ter ustvarjali z naravnimi materiali.

otroški bazar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Oder bodo zavzeli mladi pevski, plesni, igralski in drugi talenti. Otroci se bodo čudili spretnostim čarodeja Tonija, si ogledali predstavi Mini teatra in gledališča Fru-Fru ter demonstracije karateja, samoobrambe, capoeire, juda in gimnastike. Uživali bodo tudi ob folklornih nastopih, muzikalih, ljudskih plesih in gledaliških predstavah svojih vrstnikov.

Otroci se bodo različnih veščin učili tudi od upokojencev

Prvi dan prireditve bodo upokojenci osrednje slovenske pokrajine za najmlajše v okviru Bazarja generacij pripravili številne glasbene nastope in medgeneracijske delavnice, kjer bodo lahko preizkusili svoje ročne spretnosti. Otrokom bodo predajali znanja o izdelovanju ogrlic, okraskov, knjižnih kazalk, okrasnih kamnov in drugih spretnosti.

 

Zbiranje šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke

otroški bazar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na Otroškem bazarju bodo zbirali nove in dobro ohranjene šolske potrebščine (šolske torbe, zvezke, barvice, ravnila, šestila, peresnice in drugo) za otroke iz socialno ogroženih družin. Anita Ogulin iz ZPM Ljubljana Moste - Polje je ob tej priložnosti povedala: »Vesela sem, da bomo na Otroškem bazarju že tretje leto zapored zbirali šolske potrebščine, ki jih nekatere družine še kako potrebujejo. Verjemite mi, če bi vsak od vas slišal samo eno od zgodb, s katerimi se sama srečujem vsak dan, mu srce ne bi dovolilo, da se obrne stran od nje in ne ukrepa. Otroški bazar obišče 36 tisoč obiskovalcev. Veste, koliko otrok bi lahko osrečili, če bi vsak doniral eno uporabno stvar! Pomislite!«

bazar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main