Oglaševanje
18 ogledov

Ta teden je evropski teden podjetništva

spirit Žurnal24 main
Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v sklopu evropske kampanje Evropski teden podjetništva skupaj s podpornimi ustanovami za podjetništvo organizira pestro podjetniško dogajanje.

Evropski teden podjetništva je namenjen spodbujanju podjetništva med mladimi, zaposlenimi ali iskalci zaposlitve, ki se odločajo za samostojno podjetniško pot, in obstoječimi mikro, malimi in srednje velikimi podjetji. Pobudnik te evropske kampanje je Generalni direktorat Evropske komisije za podjetništvo in industrijo, nacionalni koordinator za Slovenijo pa je SPIRIT Slovenija, ki pomaga izvajati skupne naloge te kampanje. 

Letošnji podjetniški teden bo potekal od 25. do 30. novembra. Posebnost te kampanje je, da se odvija v 37 evropskih državah hkrati. Lahko rečemo, da v tem tednu podjetniški duh preplavi Evropo, saj se takrat zvrsti več kot nekaj sto prireditev na temo podjetništva po vsej Evropi.  

Evropski teden podjetništva ne spodbuja samo podjetniškega duha, temveč krepi tudi podjetniško kulturo in podjetništvo na sploh. Mala in srednje velika podjetja so namreč ključni generator delovnih mest v Evropski uniji in tudi v Sloveniji. Zato je treba še toliko več pozornosti namenjati spodbujanju podjetniških projektov in podjetniških pobud s ciljem iskanja poslovnih priložnosti ne samo doma, temveč tudi v tujini.

Cilji Evropskega tedna podjetništva

Vseevropska kampanja Evropski teden podjetništva 2013 sledi naslednjim ciljem:

• ponuditi informacije o ukrepih Evropske unije na državni in lokalni  ravni za mala in srednje velika podjetja,

• spodbujati podjetništvo, da bo več ljudi, predvsem mladih, resno razmislilo o podjetništvu kot o možnosti za ustvarjanje poklicne kariere ter

• dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k dobrobiti Evropske unije, zagotavljanju delovnih mest, inovacijam in konkurenčnosti na trgu.

Udeležite se podjetniških dogodkov po Sloveniji

Skupaj s podpornimi ustanovami za podjetništvo bo SPIRIT Slovenija organiziral številne podjetniške dogodke. Seznam vseh lahko preverite na tej povezavi: http://www.spiritslovenia.si/resources/files/seznam_dogodkov.docx.

SPIRIT Slovenija bo kot nacionalni koordinator Evropskega tedna podjetništva za Slovenijo v sodelovanju s Kariernimi Centri Univerze v Ljubljani odprl podjetniški teden v ponedeljek, 25. novembra. Priredili bodo celodnevni dogodek  z naslovom 3P: PRIPRAVLJENI NA PODJETNIŠKO POT.

26. novembra bo organizirana Podjetniška tržnica na Gorenjskem. Na Bledu bodo popoldne predstavili podporne organizacije podjetništva v regiji in razvojne priložnosti za podjetništvo.

Takrat bo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji predstavilo tudi evropske programe sofinanciranja v novem finančnem obdobju.

27. novembra se bodo podjetniška jadra obrnili proti Primorski. V Kopru bodo organizirali Podjetniško tržnico in zanimivo okroglo mizo na temo Pomen internacionalizacije in inoviranja za razvoj malega podjetništva v regiji.

Podjetniško dogajanje se bo zaključilo 28. novembra v Mariboru. V sklopu širšega podjetniškega dogajanja pod krovnim imenom Prihodnost je v pravi ideji bo SPIRIT Slovenija moči združili z Univerzo v Mariboru in Mariborsko razvojno agencijo.

Ob predhodni prijavi je vstop prost za vse zainteresirane udeležence dogodkov, ki jih organizira SPIRIT Slovenija. Prijave so mogoče na spletni strani www.spiritslovenia.si. Tu pa dobite tudi preostale pomembne informacije in programe dogodkov na posameznih lokacijah.