Oglaševanje
1398 ogledov

Ta vikend: za ljubitelje terenskih vozil

Slovenija OffRoad Slovenija OffRoad
Na tekmovanju Slovenija offroad 2018 si boste lahko ogledali hitrostno in težavnostno preizkušnjo.

Hitrostne preizkušnje se bodo lahko udeležili amaterski vozniki serijskih terenskih avtomobilov. “Na zanimivi in razgibani progi v dolžini približno 1.000 metrov pridejo do izraza tako spretnost voznikov, kot lastnosti avtomobilov. V skupni rezultat štejeta časa dveh posamičnih voženj in finalne vožnje, v kateri nastopa 30 najhitrejših voznikov,” pojasnjujejo organizatorji.

Težavnostna preizkušnja pa je namenjena voznikom s posebej prirejenimi terenskimi avtomobili, ki morajo biti opremljeni z varnostno kletko: “Tekmovalci se bodo morali spopasti z različnimi ovirami na progi, pri čemer bodo lovili zmago v neprekinjeni krožni vožnji v roku ene ure.”

Prva preizkušnja ob 9.00

Slovenija OffRoad bo znova v gramoznici Graben na obrobju Radovljice. Gramoznica se je namreč že na dosedanjih dveh izvedbah izkazala kot odlično prizorišče, ki z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki omogoča pripravo atraktivnih tekmovalnih prog.

V sklopu tekmovanja so organizirali različne predstavitve, ogled in preizkus novih terenskih vozil znamke Jeep ter VIP prostor in pogostitev.

Prireditev bo v nedeljo 11. marca, prijava tekmovalcev bo med 7.30 in 8.30 uro.

Program tekmovanja:

9.00 do 11.30 - 1. spretnostna preizkušnja

11.30 do 13.30 - Težavnostna (hard) preizkušnja

12.30 do 14.00 - 2. spretnostna preizkušnja

14.30 do 15.00 - Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Slovenija OffRoad | Avtor: Slovenija OffRoad Slovenija OffRoad

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.