Oglaševanje
13 ogledov

Tek je energija

hervis Žurnal24 main
Zimski dnevi so preteklost, pomlad je tu in sonce kar vabi na prosto. Čez zimo se je marsikomu nabral kakšen dodaten kilogram telesne teže, ki nas spravlja v slabo voljo. Načinov, da svoje razpoloženje izboljšamo, je več. Priporočljivo je gibanje, ki bo poleg izboljšanja telesne pripravljenosti ugodno vplivalo tudi na naše počutje.

Ena od vedno bolj priljubljenih oblik gibanja je tek. Razlogi za priljubljenost tega športa izhajajo že iz pradavnine, saj je tek ena od najosnovnejših naravnih oblik gibanja. Skozi čas se je njegov pomen sicer spreminjal, prvotno je bil namreč namenjen lovu in begu pred nevarnostjo, zdaj pa se vedno bolj uveljavlja kot priljubljena oblika rekreacije in sprostitve. Poleg tega je tek relativno poceni, saj od nas ne zahteva mesečnih članarin ali najema dvoran. Vse, kar potrebujemo, so par tekaških copat in primerna tekaška oblačila, ki so na voljo v Hervisovih trgovinah, in že smo pripravljeni na tekaške podvige.

 Preverite stanje svoje tekaške opreme

Pred novo sezono je priporočljivo preveriti stanje vaše obstoječe tekaške opreme. Predvsem športni copati so tisti, ki jih preredko menjamo, čeprav so najpomembnejši del naše opreme. Strokovnjaki opozarjajo, da je to poglavitni razlog za nastanek poškodb. Predpisanega časa menjave tekaških copat sicer ni, ker je to odvisen od več dejavnikov, kot so pretečeni kilometri, telesna teža in podlaga, po kateri tečemo. Vseeno pa za rekreativne tekače velja nepisano pravilo, na katerega opozarjajo tudi v Hervisu, da je tekaško obutev treba zamenjati na vsakih 600 pretečenih kilometrov ali dvakrat na leto.

Posebno pozornost pri izbiri obutve je treba posvetiti tudi obliki stopala. Če se s tem srečujete prvič in niste prepričani, katere tekaške copate izbrati, vam lahko pomagajo strokovno usposobljeni in prijazni svetovalci v Hervisovih trgovinah. Izbiri obutve sledi izbira primernih oblačil, ki vas kljub telesnemu naporu ohranijo suhe in poskrbijo za to, da vas ne prepiha. V Hervisu je na voljo široka ponudba kakovostnih tekaških blagovnih znamk, kot so Adidas, Asics, Nike, Benger, Puma in druge. Za tiste, ki ste bolj tekmovalnega duha ali želite spremljati svoj tekaški napredek, pa imajo tudi tekaške ure Garmin, Sunto in Polar.

Naredite nekaj zase še danes. Obiščite eno izmed 16 Hervisovih trgovin, kjer na enem mestu dobite vse, kar potrebujete za uspešen začetek tekaške sezone. Dodajte še nekaj dobre volje in vztrajnost in že ste pripravljeni. Tek je energija!

Hervis Šport in moda, d. o. o.

Hervis je mednarodno podjetje s 40-letno tradicijo. V Sloveniji je bilo podjetje Hervis, d. o. o., ustanovljeno leta 1997, do danes pa je s 16 prodajnimi mesti postalo največja in vodilna veriga trgovin za prodajo športe opreme ter oblačil za šport in prosti čas. Več informacij je na voljo na spletni strani www.hervis.si.