Oglaševanje
89 ogledov

Tudi moški potrebujejo nežnost

milka, nežnost Žurnal24 main
Da ženske danes nimajo časa za izkazovanje nežnosti in pozornosti, je pokazala raziskava Koliko smo nežni, ki jo je tudi v Sloveniji izvedla Milka.

Razlog za pomanjkanje nežnosti tiči v pomanjkanju časa

Uspešne ženske, ki usklajujejo kariero, družinske obveznosti in poizkušajo vzdrževati partnerske odnose, pričakujejo nežnost in pozornost od ljubljenih oseb, po drugi strani pa je same ne morejo ali ne utegnejo vračati zaradi  prezasedenosti ali stresa.

Raziskava kaže na dejstvo, da tudi moški potrebujejo pozornost ter pogrešajo nežnost v odnosih s strani žensk. Pomanjkanje nežnosti v odnosih vodi v odtujenost ter nerazumevanje.

Kaj lahko storimo za boljše partnerske odnose?

Potrebno se je potruditi. Vzemite si čas in naredite zanj nekaj romantičnega. Peljite ga na večerjo ali na pijačo. Navdušite ga in izpolnite mu kakšno skrito željo, tudi če je to ogled nogometne tekme, saj bo potem prepoznal vašo naklonjenost in vam vračal pozornost.

Poskusite od časa do časa molčati v njegovem objemu. Pogovore naj zamenja nežen dotik. Čeprav se vam zdi, da je vaš moški “mačo”, bo znal ceniti trenutke nežnosti in vam vrnil na pravi način.

Za moške je pomembno, da vidijo, kako ste srečni zaradi njegovih dejanj, vaša radost jim prija in dviga samozavest. Naj se tudi on počuti dobro, ker je za vas naredil nekaj posebnega. Podarite mu kompliment in zahtevajte, da z vami deli svoj pogled na težave, ki ga mučijo. Pokažite, da verjamete njegovi oceni, da ste mu na voljo in bi zanj storili vse, da mu pomagate. Tako, kot bi radi, da on stori za vas.

Moški potrebujejo telesno nežnost, dotik, poljub ali objem. Po nekaterih raziskavah je to zanje v zvezi pomembnejše kot za ženske. V sodobnem svetu se moški, ki kaže in sprejema nežnost, šteje za slabiča. Drznite si biti tista, ki ga bo rešila predsodkov! Pokažite brezmejno nežnost.