Oglaševanje
6 ogledov

V Kamnik po velikonočno nagrado

jajca Žurnal24 main
Velikonočni družinski običaji se večinoma vrtijo okrog družinskega barvanja pirhov, obdarovanja in druženja s sorodniki, prijatelji in znanci. Tradicija velikonočnih praznikov ponuja veliko več, le spoznati jo moramo. To priložnost vam v soboto, 19. aprila 2014, ponuja Združenje pridelovalcev jedilnih jajc izpod Kamniških planin – GIZ, ki bo v starem kamniškem jedru poskrilo velikonočne košarice s pirhi ter najditelje presenetilo z nagrado. Boste tam tudi vi?

Razlogov za to je veliko: poleg lova za poskritimi velikonočnimi košaricami, ki je ena izmed starejših velikonočnih tradicij, bo poskrbljeno tudi za otroške delavnice, katerim ritem bodo držali domači glasbeniki, poizkusili pa boste lahko tudi jajčne dobrote izpod Kamniških planin. Dogodek z začetkom ob 9. uri bo vse do 14. ure potekal po starem mestnem jedru, osrednja točka, na katero prinesete tudi najdeno košarico in se nam pridružite na velikonočnih delavnicah, pa bo v prostorih TIC Kamnik.

In kako poiskati skrite košarice? Nekaj namigov si boste lahko prebrali na www.izpod-kamniskih-planin.si, do njih pa vas bodo popeljale tudi prepoznavne talne oznake. Spremljajte torej, kam je odskakljal velikonočni zajček; košarice nedvomno ne bodo daleč.

Velikonočni dogodek GIZ pa ima tudi širši pomen. Pirhe za košarice so izdelale spretne roke otrok iz kamniških vrtcev, ki so od Združenja proizvajalcev jedilnih jajc izpod Kamniških planin – GIZ prejeli velikonočno donacijo jedilnih jajc, skupaj kar 1.000 jajc, ki so jih otroci spremenili v pirhe in z njimi razveselili tudi svoje družine. Košarice so ustvarili varovanci kranjskega Centra Korak. Da je lov za velikonočnimi košaricami dogodek, ki v Kamniku obuja staro tradicijo, so nam s podporo izkazali tudi v TIC Kamnik, verjamemo pa, da boste to s svojo udeležbo potrdili tudi vi.

Naj bo kamniški lov za velikonočnimi košaricami, ki jih bo namesto zajčka tokrat poskril GIZ, le uvod v veselo velikonočno družinsko dogajanje. Dopolnite ga tudi z drugimi običaji, kot so sekanje, štrucanje in valjanje, ter seveda jajčnimi dobrotami izpod Kamniških planin. Recepte za slednje dobite na www.izpod-kamniskih-planin.si.

Jajca izpod Kamniških planin imajo zaščiteno geografsko označbo, kar zagotavlja njihov izvor in tradicionalno visoko kakovost. Zaradi svojega geografskega porekla vsebujejo za 20 odstotkov več kalcija in premorejo izboljšano razmerje med maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6 za razliko od navadnih jedilnih jajc brez tovrstne označbe.