Oglaševanje
10 ogledov

V Trst se vrača veselje Noči razprodaj

konzorcio shopping trst Žurnal24 main
Tako kot po celi Italiji, se bo tudi v Trstu ta konec tedna pričela sezona razprodaj. Med 6. in 7. julijem 2013 bodo trgovine začele ponujati spomladansko in poletno blago po žnižanih cenah in to prav ponoči: tudi letos je namreč Občina Trst organizirala pobudo La notte dei saldi (t.j. “Noč razprodaj”).

Na prvi dan razprodaj bodo torej trgovci odprli vrata kot običajno, zaprli pa jih v izjemno poznih večernih urah (do 24. in v nekaterih primerih celo do 1. ure), ko se bo živahno dogajanje iz trgovin preselilo na Veliki trg.

V večini trgovin bodo cene sezonskih oblačil znižali za 30 do 50 odstotkov. Ob tem velja seveda poudariti, da je znižanje cen samostojna odločitev vsakega posameznega trgovca, Noč razprodaj pa je za nekatere trgovce obenem priložnost, da predstavijo in poudarijo ponudbo novih kolekcij, katerih cene kljub razprodajam ne bodo znižane.


Prireditev je pripravilo Občinsko odborništvo za trgovino, ki je k sodelovanju povabilo še druge javne in zasebne ustanove. Cilj celotnega dogajanja je poživitev poletnega večera z bogatim sporedom glasbenih in zabavnih prireditev. Mestno jedro bodo zato tudi letos zaprli za ves promet - od 19. ure naprej bo središče dostopno le pešcem. Za vse tiste, ki se bodo v mesto pripeljali z avtomobilom bodo na razpolago po znižani ceni garažne hiše podjetja Saba Italia in sicer Silos, Foro Ulpiano in garažna hiša pri glavni bolnišnici; v teh prostorih bo za uro parkiranja treba odšteti le en evro.

Medtem ko bodo trgovine obratovale do poznih ur, bodo mestne ulice in trgi zaživeli ob zelo bogatem sporedu prireditev, saj bo poskrbljeno tudi za glasbo in zabavo nasploh. Tudi letošnja animacija se bo odvijala na različnih postojankah, osredotočena pa bo na temo vintage, povezano na obdobje med 50. in 60. leti prejšnjega stoletja. Delovali bodo tudi kioski, ki bodo mimoidočim nudili brezplačno pijačo - seveda tudi to povezano na temo “rjovečih let”, glavna glasbena prireditev pa bo koncert skupine “I ‘60 Ruggenti”, ki bo z nastopom na Verdijevem trgu poskrbela za pravo vintage vzdušje.