Oglaševanje
52 ogledov

Vse za rižoto najdete v kozarčku Naturete!

Rižota s piščancem Žurnal24 main
Za vse tiste, ki obožujejo okusne rižote, a nimajo dovolj časa za kuhanje, je Natureta pripravila nov izdelek – mešanice Vse za rižoto.

Natureta vse za rižoto s piščancem | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kozarček mešanice, kozarček riža in dva kozarčka vode je vrhunsko domišljena formula za pripravo rižote na enostaven in hiter način, sam izdelek pa predstavlja inovacijo, ki je ni še nikjer v svetu in ki je bil pripravljen v sodelovanju s potrošniki. Izdelek ne vsebuje konzervansov, gensko spremenjenih organizmov in natrijevega glutaminata.

Vse za rižoto so pripravljene mešanice zelenjave in začimb, prilagojene različnim okusom potrošnikov, saj so na voljo v mesnih in brezmesnih različicah. Kljub hitri in enostavni pripravi vam puščajo dovolj kreativne kuharske svobode za dopolnjevanje jedi z živili po lastnih zamislih.

Poskusite mešanico Vse za rižoto s piščancem, ki vsebuje piščančje meso, koruzo, grah, korenje, poper, česen in šetraj. Priprava je enostavna - pretresite kozarček in stresite vsebino v ponev, dodajte kozarček riža in dva kozarčka vode. Če želite, lahko namesto vode uporabite tudi pol kozarčka belega vina oziroma vodo zamenjate z jušno osnovo. Pokrijte in kuhajte na rahlem ognju dokler se rižota ne skuha oziroma dokler voda ne povre.

Rižota bo postala še bolj kremasta in sočna, če ji na koncu dodate žličko masla ali olivnega olja ter nariban parmezan ali dimljen sir. Rižota z mešanico Vse za rižoto s piščancem je odlična kot osnova za paello. Dodajte ji le morske sadeže, očiščene repke škampov, lignje, školjke in podobno. Tudi kak košček pikantne klobase bo popestril okus. Dodajte še žafran oziroma žafraniko ali kurkumo, lahko tudi curry, če vam odgovarja okus. Na koncu kuhanja lahko namesto masla in oljčnega olja dodate žlico sladke smetane. Paella bo tako še bolj okusna in kremasta.

Nasvet: Preden jed postrežete, rižoto pustite, da pokrita stoji še 5 do 10 minut. V tem času zrna riža dokončno nabreknejo in se navzamejo harmonije vseh okusov.

Bon Appétit!