Oglaševanje
11 ogledov

Vzemite si čas za dragocene družinske trenutke

Milka starši Žurnal24 main
Obsežna raziskava Koliko smo nežni, ki jo je izvedla Milka, je pokazala, da nimamo dovolj časa za izkazovanje nežnosti in pozornosti svojim najbližjim

Služba nam vzame preveč časa

Vsakdanje obveznosti v službi in doma nam vzamejo večino našega časa. Nekaj ga posvetimo prijateljem, za naše starše pa nam ga pogosto zmanjka. Stike vzdržujemo samo še z občasnimi telefonskimi pogovori.

Izkazujemo dovolj pozornosti staršem?

Danes se na izkazovanje nežnosti gleda kot na slabost. Nekaj, kar nas zadržuje, da bi ostali racionalni in učinkoviti. Trudimo se maksimalno izkoristiti čas. Posvečanje starejšim družinskim članom pa se nam zdi izguba časa.  Nekaj, kar je odveč. Starševska ljubezen je brezpogojna in neminljiva, pogosto pa jo dojemamo kot nekaj samoumevnega, nekaj za kar se ne potrebujemo posebej truditi. Zavedati se moramo, da so starši del naše osebnosti. So edini, ki so nam vedno v podporo in pomoč. Četudi nas kritizirajo, je to zato, ker nam želijo samo dobro.

Vzemite si čas za trenutke nežnosti s svojimi starši

Družinska druženja so trenutki, ki jih vsi potrebujemo. Najbolje je, če so to tedenski ali mesečni rituali, v katerih sodelujejo vse generacije, vključno z babicami in dedki. V sproščenem vzdušju nedeljskega kosila je najlažje pokazati ljubezen in nežnost do staršev. Starši se s staranjem vse težje počutijo koristni, nagnjeni so k črnim mislim, imajo vtis, da nihče noče z njimi preživljati časa, da so dolgočasni, neljubljeni. Občutek, da niso prepuščeni sami sebi in svojim težavam, jih bo pomiril in raznežil.

Vzdržujte redne stike, povabite jih na sprehod po mestu ali tržnici, presenetite jih z nenapovedanim obiskom, povabite jih na kavo, vprašajte jih za nasvet, naj vam pripovedujejo o svojih izkušnjah. Stavek nimam časa, ne pomeni, da nimate časa. Prilagodite urnik in poiščite čas za svoje starše. Vrnite jim nežnost, ki so vam jo podarjali, ko ste bili majhni. Naj tudi vas ti skupni trenutki osrečijo.