Oglaševanje
1258 ogledov

Z vlakom po Evropi že za 25 evrov

slovenske železnice Žurnal24 main
Namigi za ugodne izlete po Sloveniji in Evropi

Preverili smo, kam na počitnice poceni in doživeto. Potovanje z vlakom ponuja do 70 odstotkov cenejše vozovnice. Z vozovnico pa uveljavljajte tudi do 50 odstotkov popusta za kopanje, nočitve, oglede znamenitosti in podobno.

Poti vlakov vodijo do številnih krajev, kjer lahko preživimo nepozaben dan in pri tem ne zapravimo veliko. Če potujete ob koncu tedna ali med prazniki, potujete 30 odstotkov ceneje. S karticami ugodnosti (Družinska, Senior, SŽ-Ej!KArtica) pa boste potovali kar do 50 odstotkov ceneje ali brezplačno.

Na kopanje ceneje z vlakom

V poletnem času je dobra izbira izlet z vlakom do slovenske obale. Vlaki v Koper vozijo vsak dan. Avtobusi v Portorož, Piran in druge kraje na slovenski obali vozijo z avtobusne postaje v neposredni bližini koprske železniške postaje. V info centrih na železniških postajah v Ljubljani, Mariboru in Celju pa lahko poleg vozovnice za vlak kupite hkrati tudi vozovnico za avtobus.

Na kopanje se lahko z vlakom zapeljete tudi direktno do term Olimie, LaškoČatež in v Rimske terme. Povsod lahko z vozovnico za vlak koristite popuste za kopanje. Prav tako se lahko z vlakom zapeljete do Blejskega in Bohinjskega jezera. Tukaj si lahko z vozovnico za vlak privoščite cenejše kopanje v Vodnem parku Bohinj. Če se odločite za izlet v Ljubljano, pa se lahko z vlakom zapeljete do postaje Ljubljana BTC City in se kar 25 % ceneje osvežite v Vodnem mestu Atlantis. Z vozovnico za vlak pa lahko uveljavljate še mnoge druge popuste.

Od 22. junija do 31. avgusta se boste lahko z vlakom ugodno zapeljali tudi do Pulja (Pule). Za povratno vozovnico iz Ljubljane boste npr. odšteli samo 28,20 evra; če boste potovali v skupini 6 oseb, pa boste odšteli le 22,20 evra na osebo.

Na koncerte 50 odstotkov ceneje

Poletje je idealen čas za obisk koncertov. Vstopnice za koncerte in prireditve se splača kupiti v Info centrih Slovenskih železnic (Ljubljana, Maribor, Celje), saj boste pri nakupu dobili še bon za 50 % popust za potovanje po Sloveniji, za 2 osebi, ki ga lahko koristite kadarkoli do konca leta.

S šolsko vozovnico za junij oziroma julij potujete do 31. avgusta

Imetniki šolskih abonentskih me­sečnih vozovnic ABOš 25&50 lahko izkoristite posebne pole­tne ugodnosti za potovanja po Sloveniji.Osnovnošolci in dijaki boste lahko z mesečno vozovnico za junij potovali kar do 31. Avgusta; z mesečno vozov­nico za 10 voženj, izdano za junij, pa boste pridobili dodatnih 20 voženj, ki jih boste lahko koristili do 31. avgusta. Študentje pa boste lahko do 31. avgusta potovali z mesečno vozovnico za julij; z mesečno vozovnico za 10 voženj, izdano za julij, pa pri­dobite še dodatnih 10 voženj, ki jih boste lahko koristili do 31. avgusta.

V Evropska mesta že za 25 evrov

Potovanja z vlakom po Evropi so lahko zelo ugodna, pri tem pa si je potrebno pravočasno rezervirati vozovnice, lahko tudi že 2 meseca pred potovanjem, sploh, če želite potovati po nizkocenovnih ponudbah. Število teh vozovnic je namreč omejeno. Za tiste, ki bi se želeli odpraviti malce dlje ali prepotovati več evropskih držav, pa je prava izbira vozovnica INTERRAIL. Cene se začnejo že pri 38 evrih.

Novost: z vlakom na Nizozemsko

Letošnje poletje prinaša tudi novo možnost potovanja z avtovlakom na Nizozemsko.

Do Istanbula za 125 evrov

V udobnih vagonih z ležalniki se lahko z direktnim vlakom zapeljete iz Ljubljane do Od­rina, od koder je do Istanbula (Carigrada) organiziran avtobusni trans­fer, ki je že vključen v ceno vozovnice. Cena vozovnice iz Ljubljane do Is­tanbula za potovanje v drugem razredu v šestposteljni kabini znaša 125 evrov na osebo.

Ugodno v Avstrijo in po Avstriji

Z vozovnico Regio As se lahko iz Ljubljane, Kranja, Lesce Bleda, Bled Jezera, Bohinjske Bistrice in Jesenic zapeljete z vlakom na izlet v Beljak in Celovec; iz Laškega, Celja ali Maribora pa se lahko zapeljete do Gradca, Lipnice, Kapfenberga ali Bruck a. d. Mura. Potniki, ki potujejo v Gradec lahko kupijo tudi vozovnico REGIO AS + 101, ki omogoča prevoz z vsemi prevoznimi sredstvi v Gradcu v tarifni coni 101. V ceno vozovnice je tako vštet prevoz z mestnim in regionalnim avtobusom, tramvajem, primestno železnico in celo vzpenjačo na grad.

Ljubiteljem potovanj z vlaki, ki si želijo doživeti kaj posebnega, je namenjena krožna vozovnica Regio AS na relaciji Ljubljana-Jesenice-Beljak-Celovec-Pliberk-Maribor-Celje-Ljubljana. Cena vozovnice za odrasle je le 29 evrov, otroci od 6. do 15. leta starosti imajo 50 % popusta.

Ugodnosti za skupine

Če vas potuje več v Nemčijo, Avstrijo, Češko, Slovaško, Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino in Makedonijo, je dobra izbira vozovnica City Star, kjer vsak dodatni potnik potuje 50 % ceneje, otroci s 75-odstotnim popustom ali celo brezplačno.

Skupine mladih do 20 leta starosti pa imajo za potovanja v Avstrijo, Srbijo ali na Hrvaško kar 70- odstotni popust. Spremljevalci skupine potujejo brezplačno.

Še več ugodnih ponudb lahko najdete na spletnih straneh Slovenskih železnic, obiščete najbližjo železniško postajo ali pokličete na 1999*. Obiščite tudi Facebook stran Grem z vlakom.

*Cena za klice iz Sofnet omrežja je 0,90 EUR/klic z DDV. Ceno za klice iz drugih omrežij določajo drugi operaterji.