Oglaševanje
56 ogledov

Za otroško radost in igrivost ob Svetovnem dnevu snega

HERVIS SMUČANJE Žurnal24 main
Planica 20. januarja gosti dogodek Dan nordijskega smučanja/Svetovni dan snega.

20. januarja Planica gosti Dan nordijskega smučanja/Svetovni dan snega, ki je del večletne kampanje mednarodne smučarske zveze FIS ter katerega ambasadorja v Sloveniji sta nekdanja smučarska tekačica Petra Majdič ter bivši smučarski skakalec Franci Petek. V okviru tega projekta želita organizatorja – Zavod za šport RS in Nordijski center Planica – skupaj s podporniki dogodka, med katerimi je tudi podjetje Hervis, otrokom omogočiti raziskovanje in uživanje na snegu ter jim približati različne zimske športne aktivnosti, naravo ter različne športne rekvizite.

»Vsem otrokom želimo omogočiti raziskovanje, igrivost in brezskrbnost snežnih doživetij. Zato smo z veseljem podprli projekt Svetovni dan snega, v okviru katerega lahko otroci ob vznožju planiške velikanke spoznavajo različne zabavne športne dejavnosti na snegu,« je povedal Aleš Černe, direktor podjetja Hervis Šport in moda. Največji slovenski trgovec s športno opremo je za brezskrbno uživanje otrok v Planici doniral športno opremo za različne zimske športne dejavnosti, obenem pa vse obiskovalce in športne navdušence poziva, naj poskrbijo za svojo varnost na snegu.

V Planici, ki je že drugič zapored osrednje prizorišče svetovnega dneva snega, bodo letos v ospredju smučarski tek in smučarski skoki, otroci, ki bodo skupaj s starši ali učitelji obiskali prizorišče, pa bodo lahko uživali tudi v igrah na snegu, snežnem labirintu, tubingu, sankanju in v otroškem kotičku na snegu. Po otvoritvenem dogodku 20. januarja bo planiška Snežna dežela odprta vse do 20. februarja 2013.