Oglaševanje
24 ogledov

Zasedba Muff: Pripravljamo svoj prvi album ...

Muff Filip Djurič
... naši oboževalci pa nas že lahko poslušajo prek Deezerja.

Če je včasih veljalo, da je »video killed a radio star«, danes lahko rečemo »Deezer killed a CD-star«. Pred kratkim ste svoje skladbe objavili na spletni glasbeni skupnosti Deezer. Zakaj ste se odločili, da svojo glasbo širite na tak način?

Klasični načini trženja glasbe so pase že kar nekaj časa. V tujini so se založbe dokaj hitro odzvale, prav tako bendi, pri nas pa gre to tako kot pri vseh zadevah – z rahlo zamudo. Splet je zelo pomemben medij, sploh med mlajšo generacijo, pa tudi starejši so čedalje bolj računalniško pismeni. Razvoj gre precej v to smer, in skrajni čas je, da tudi mi skočimo na ta vlak.

Deezer je edini ponudnik tovrstne storitve, ki vključuje tudi glasbo slovenskih avtorjev. Zdaj odkrivanje in poslušanje najljubše glasbe iz bogate glasbene knjižnice vedno in povsod ponuja tudi Telekom Slovenije. Se bo vaša prepoznavnost in priljubljenost zdaj širila s še vratolomnejšo hitrostjo?

Dostopnost glasbenih vsebin prek aplikacije Deezer zagotovo odpira novo področje uporabnikov. Predvsem v času, ko je tovrstnega posredovanja glasbe čedalje več. Za slovenske glasbenike je zelo pomembno, da jih je nekdo vključil v to shemo, ki bo nedvomno vplivala na večjo prepoznavnost domače glasbe.

Glasba, ki jo uporabniki poslušajo prek Deezerja, je legalna, saj imajo založbe z Deezerjem podpisane pogodbe. Kaj menite o nelegalni distribuciji glasbe?

Nelegalna distribucija razvrednoti glasbenikovo delo. Se je pa danes temu pojavu težko upreti in na koncu se to pozna pri kakovosti glasbenih izdelkov. Deezer je korak v pravo smer.

Na Deezerju ste na lestvici V koraku z glasbo objavili tudi svoj seznam priljubljenih skladb. Kakšno glasbo radi poslušate zasebno?

Zasebno se člani benda po glasbenem okusu kar razlikujemo. V našem primeru se barve okusov lepo dopolnjujejo in verjamemo, da je to naša prednost. Poslušamo pa vse od mainstreama, hiphopa in rocka do jazza.

Na družbenih omrežjih smo zasledil, da ste se zaprli v studio in ustvarjate. Kaj novega pripravlja zasedba Muff?

Pripravljamo svoj prvi album, ki ga obljubljamo že kar nekaj časa. Zdaj smo v sklepni fazi zaključevanja albuma, posneli smo skoraj vse in čakamo le še na končno obdelavo skladb, album pa nameravamo izdati jeseni.

Se nam morda obeta kakšno zanimivo sodelovanje s katerim izmed vaših glasbenih kolegov?

S prvencem bi radi predvsem predstavili svoj zvok poslušalcem, brez "pomoči" drugih izvajalcev. O sodelovanjih zaenkrat nismo razmišljali.

Muff | Avtor: Žiga Mihelič Žiga Mihelič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kje vas lahko v živo slišijo vaši oboževalci v naslednjih mesecih?

Letos bomo nastopali na velikih odrih in se predstavili res široki publiki. Nastopili bomo na Noči v Bitnjah, Pivu in cvetju, Festivalu Lent in Schengenfestu, pa tudi nekaj manjših koncertov bo. Bolj natančno pa lahko izveste na naši FB strani. 

Kaj imate rajši – akustične ali ozvočene nastope?

Vsak izmed teh nastopov ima svoj čar, akustični nastopi intimnost, električni pa te zadenejo sredi čela. Je pa res, da vsi člani benda bolj pridemo do izraza, ko igramo s celim bendom na električne inštrumente. Takrat si damo duška. (smeh)