Oglaševanje
14 ogledov

Že drugo leto zapored z videoanalizo do izboljšane tehnike smučanja

mastercard Žurnal24 main
Letošnjo zimo si bomo Slovenci zagotovo zapomnili po številnih uspehih, ki so jih naši športniki dosegli na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, pa tudi po pestrem dogajanju na slovenskih smučiščih. Družba MasterCard je že drugo leto zapored na glavnih slovenskih smučiščih organizirala brezplačne videoanalize smučanja, s katerimi je številnim smučarjem pomagala izboljšati tehniko smuke in jim pokazala, kako se vrhunski športniki pripravljajo na zimske podvige.

Po navdušenju smučarjev, ki so lani na smučiščih po Sloveniji dobili dragocene napotke za izboljšanje tehnike, je družba MasterCard z brezplačno videoanalizo tudi to sezono razveselila več kot 200 smučarjev na Krvavcu, Mariborskem Pohorju, Rogli in v Kranjski Gori. Ekipa 6 učiteljev smučanja in deskanja se je z mini kamero, nameščeno na koncu smučarske palice, po belih strminah spustila tako z izkušenimi smučarji in deskarji kot z začetniki, ki so bili za koristne nasvete še toliko bolj hvaležni. Kako si pri odpravljanju napak in izboljševanju tehnike pomagajo profesionalni smučarji in številni drugi športniki, je preizkusilo tudi kar nekaj tujih gostov, ki so to zimo obiskali naša smučišča.

"Videoanaliza je nujna metoda pri vrhunskem športu in tudi sam sem preživel veliko ur ob analiziranju posnetkov voženj. Sicer pa je tudi zelo učinkovita učna metoda za vsakogar, ki želi dobiti boljši vpogled v svojo tehniko in odpraviti nekatere napake," je dejal Jure Košir, nekdanji alpski as.

Videoanalize se je posebej razveselila Mojca Hostnik, ki je bila izžrebana v nagradni igri družbe MasterCard in Radia 1. Mojca se je tako na prihajajočo zimsko sezono pripravila s pomočjo Jureta Koširja, ki ji je pomagal pri izboru smučarske opreme in pri piljenju njene tehnike smuka.

 

 

 

 

 

 

 

Videoanaliza na smučiščih je potekala v okviru zimske kampanje družbe MasterCard, ki smučarje ozavešča o prednostih plačevanja s karticami. Ko se odpravimo na smučanje, imamo dovolj opravka že s smučarsko opremo, zato si lahko življenje precej poenostavimo, če uporabljamo plačilno kartico. Prav nam pride že na poti na smučišče, saj lahko s kartico kupimo vinjeto in prigrizek na postajališčih,  ob prihodu pa lahko s kartico kupimo tudi smučarsko vozovnico in z njo najamemo opremo.

Praktične nasvete in napotke na kaj biti pozorni, ko se odpravljate na smučanje v tujino, pa najdete na spletni strani http://www.mastercard.com/si/consumer/ski/index.html.