Pod streho > Varčna hiša
27486 ogledov

Nov udarec za odjemalce zemeljskega plina

zemeljski plin Profimedia
Po velenjski komunali in Domplanu prekinitev dobave zemeljskega plina svojim odjemalcem napoveduje tudi Energetika Celje.

Energetika Celje od 1. novembra ukinja dobavo zemeljskega plina svojim odjemalcem, sta poročala TV Slovenija in Svet na Kanalu A. Odločitev bodo najverjetneje potrdili v ponedeljek, ko se bo odvila seja nadzornega sveta. Brez dobavitelja bo tako s 1. novembrom ostalo okoli 4.000 odjemalcev. 

V Energetiki Celje so že pred časom povedali, da bodo prekinili dobavo zemeljskega plina, če vlada ne bo pokrila izpada prihodkov zaradi zamejene cene. Kot so takrat dejali, je kljuno, da bo nadomestilo primerne višine in pravočasno. 

elektrika Slovenija Vlada z novo odločitvijo glede energentov

Odločitev, da s 1. novembrom ne bo več dobavljal zemeljskega plina je sredi meseca napovedal tudi Domplan, ki oskrbuje okrog tri tisoč odjemalcev. V reševanje problematike so se aktivno odločili tudi na Mestni občini Kranj. Med odjemalci Domplana so namreč tudi vrtci, šole in javno zavodi. 

Že prihodnjo soboto bo zemeljski plin prenehalo dobavljati Komunalno podjetje Velenje. 

Medtem je državni svet vladi predlagal, da preuči pobudo za takojšnjo pripravo zakonske rešitve za kritje razlike med tržno in regulirano ceno zemeljskega plina ter uredi nevzdržno finančno situacijo za dobavitelje zemeljskega plina

Odjemalci, ki ostanejo brez dobavitelja plina, lahko brezplačno zamenjajo dobavitelja. V imenu odjemalca lahko postopek zamenjave opravi tudi izbrani dobavitelj. Postopek zamenjave dobavitelja je predstavljen na straneh Agencije za energijo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • bobubob 15:51 28.september 2022.

    Skrbni gospodarji ne gredo pregledat strehe le takrat, ko kaplja že v pritličje....vse to dogajanje je pač posledica ignorance in naivnosti plebsa...ki očitno nikoli ne bo zmogel videti širše slike od tiste, ki mu jo prikazujejo levodesna režimska trobila

  • Skias 10:24 23.september 2022.

    Pa kdaj boste eni spregledali, da je Rusija le mali košček tega problema. Večji problem je Bruselj in pa Nemčija, ko bremza dobavo in popravila. Enim pač pašejo velike cene!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:04 23.september 2022.

    Pa še to. Tista bruseljska gamad z gnilo Uršulo na čelu, mi govori naj imam bojler na 18 stopinj in ogrevanje na 16 , sami pa se gonijo po svetu z avioni in se nam režijo. Kako bo ,če kerozina ...prikaži več za avione zmanjka , ta birokracija preživela.