Popotnik
566 ogledov

Brezplačna planinska doživetja na Rogli

Planinski pohod
1/6
Feri Kropec
Planinska zveza Slovenije v soboto, 16. junija, na Rogli pripravlja Dan slovenskih planinskih doživetij, kjer bodo pripravljena doživetja za mlajše in starejše planince.

Planinska zveza Slovenije (PZS) letos praznuje že 36. Dan slovenskih planincev, sedmo leto zapored pa bo dan obeležila z brezplačnim celodnevnim dogajanjem za odrasle, mlade in najmlajše planince. Dan slovenskih planinskih doživetij, ki vsako leto naznanja začetek poletne planinske sezone bo letos potekal na Rogli.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI OMV

Športno plezanje | Avtor: Manca Čujež Manca Čujež
Za mlade planine PZS s partnerji PD Zreče, Občina Zreče in Unitur Rogla ponujajo naravoslovni izlet, družinski pohod po Škratovi učni poti, ustvarjalne delavnice in igrarije, druženje ob Spominu s planin, veselo planinsko šolo in plezanje na plezalni steni. Dogodek bo pa tudi poučen, saj bodo lahko spoznali delo markacistov, svoje delo in opremo pa bodo predstavili tudi gorski reševalci.

Odrasli planinci bodo lahko izbirali med planinskimi izleti z brezplačnim vodstvom. Na voljo bo pet različnih poti, in sicer vzpon na Roglo iz Zreč, Vitanja, Mislinje ali Oplotnice ali pa iz Rogle do Lovrenških jezer. Turni kolesarji pa se bodo lahko pridružili vodenemu vzponu na Roglo iz Zreč ali krožni turi z Rogle na Osankarico.

Turno kolesarjenje | Avtor: Karmen Razlag Karmen Razlag

V Tednu vseživljenjskega učenja bo na dogodku promocija učenja in znanja odraslih, predstavila se bo tudi delovna skupina Planinstvo za invalide/OPP. V zeleni prostranosti Rogle se obeta mavrica doživetij, ki jih ne gre zamuditi!

DAN SLOVENSKIH PLANINSKIH DOŽIVETIJ - Program

od 7.00 PLANINSKI POHODI IN TURNOKOLESARSKI IZLETI z različnih izhodišč na Roglo

Rogla | Avtor: Foto Nareks Foto Nareks
10.00 DOŽIVETJA ZA MLADE PLANINCE, DRUŽINE IN ODRASLE (ustvarjalne delavnice, Škratova učna pot, varstvo narave, plezanje, predstavitev gorskega reševanja, sankanje ...)

12.30 ZBOR PRAPORŠČAKOV PLANINSKIH DRUŠTEV

14.00 OSREDNJA PRIREDITEV s SPREVODOM DRUŠTVENIH PRAPORŠČAKOV

14.45 PLANINSKA ZABAVA Z NARODNO-ZABAVNIM ANSAMBLOM

Prireditev bo v vsakem vremenu, zagotovljen bo velik šotor na prireditvenem prostoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice