Popotnik
1379 ogledov

Do kdaj bo trajala letošnja smučarska sezona?

Krvavec Krvavec
Smučarska sezona je z zimskimi počitnicami že doživela vrhunec. Kakšna pričakovanja imajo smučarski delavci za preostanek sezone?

Če s preteklo sezono smučarski delavci nikakor niso mogli biti zadovoljni, saj so bila smučišča zaradi epidemije polovico časa zaprta, se jim nekoliko bolj smeji letos. Prav vsa vprašana smučišča so navdušena nad letošnjim obiskom, nekatera celo pravijo, da se število gostov lahko primerja s časi pred epidemijo.

Kanin | Avtor: Profimedia Profimedia
Zaradi močnega vetra se z nekoliko slabšim obiskom edino sooča naše najvišje ležeče smučišče Kanin, ki je bilo nekaj dni celo zaprto za obratovanje: "V zimski sezoni 2019/20 je bilo kar lepo število obiskovalcev za Kanin in sicer nekaj več kot  22.000 obiskovalcev, v zimski sezoni 2020/21 je bilo le 10.338 obiskovalcev, v zimski sezoni 2021/22 pa do današnjega dne 13.075  obiskovalcev, vendar naša zimska sezona še traja vsaj do maja, tako, da pričakujemo obisk tudi še do konca marca, v aprilu in maju," povedo pri Kaninu, kjer se nadejajo dodatne snežne obloge. Ta bi sezono tako kot lani podaljšala do konca junija, ko so lahko kar direktno prešli v poletno sezono.

cerkno | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ostala smučišča računajo, da bodo odprta do konca marca oziroma v začetku aprila. Najhitreje bo svoja vrata zaprlo smučišče Cerkno, in sicer v primeru ugodnih vremenskih razmer 20. marca 2022. Pri smučišču so sicer z obiskom več kot zadovoljni: "Lanska zimska sezona ni primerljiva, saj smo obratovali zgolj 13 dni, letošnja zimska sezona pa je primerljiva z sezono 2018/2019. Dnevni rekord letošnje sezone 3059 smučarjev smo imeli na Prešernov dan." Na Krvavcu, kjer se že šesto leto zapored lahko pohvalijo z nazivom Najboljšega slovenskega smučišča, medtem pričakujejo, da bodo odprti vsaj do začetka aprila.

sneg smučišče smučanje Vogel smučar primerjava cen Popotnik To slovensko smučišče je najugodnejše

Prednjačijo predvsem domači gosti

K dobremu obisku so po pričevanju sogovornikov poleg ugodnih vremenskih razmer pripomogli tudi turistični boni, ki jih je po večini koristilo od 20-25 % domačih gostov, veliko tudi v bližnjih nastanitvah. Slovenski gosti so bili na vseh smučiščih tudi najštevilčnejši. Poleg domačih gostov pa je bilo na slovenskih smučiščih tudi nekaj obiskovalcev iz Srbije, Madžarske, Italije, Češke in s Hrvaške.

Krvavec | Avtor: Krvavec Krvavec

Če so bila smučišča lahko zadovoljna z dobrim obiskom, pa jim je slabo voljo povzročil enormen dvig cen energentom, zaradi česar poslovanja v celoti ne smatrajo kot uspešnega.

Krvavec analiza Popotnik Ta smučišča s svojo ponudbo najbolj prepričajo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice