Popotnik
2059 ogledov

Ljubljana le za desetinko točke za najboljšimi

Ljubljana Profimedia
Slovenska prestolnica se je po pandemičnem obdobju očitno hitro postavila na noge.

Naše glavno mesto vztrajno beleži visoke številke obiska, po nekaterih napovedih jo letos čaka še boljša sezona kot rekordnega leta 2019. Pogosto pa se znajde tudi na različnih seznamih tujih medijev in potovalnih portalov, ki jo uvrščajo med najbolj priljubljene in najlepše evropske destinacije.

Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Nazadnje je s strani spletnega portala European Best Destinations prejela naziv najboljše destinacije za mestni oddih, ki ga je dobila na podlagi merjenja obiska omenjenega portala. Zgolj v zadnjem letu je portal obiskalo 7,2 milijona obiskovalcev; med njimi 26 % iz Združenega kraljestva, 14 % iz ZDA, 6 % iz Avstralije, 5 % iz Kanade in 5 % iz Nemčije. Ljubljana pa je bila najbolj obiskana pristajalna stran v zadnjih dvanajstih mesecih, ki jo je obiskalo 243.089 obiskovalcev. 

Ljubljana center popotnik Popotnik Na tem področju Ljubljani v hrbet gledajo številne evropske prestolnice

Tokrat so se na Ljubljano spomnili še v reviji Discover Cars, kjer so jo uvrstili na 4. mesto najbolj slikovitih svetovnih destinacij za obisk z avtom. Komaj za desetinko točke (9,2) je zaostala za prvimi tremi destinacijami, ki so vse zbrale oceno 9,3 – slovaško Bratislavo, finskim Rovaniemijem (domovanjem Božička) in prestolnico Sejšelov, Victorio.

Discovercars.com | Avtor: Zajem zaslona Discovercars.com Zajem zaslona Discovercars.com

Slovensko prestolnico so v reviji opisali z besedami: "Mesto ponuja osupljive razglede na sosednja triasna gorovja, posebej z Ljubljanskega gradu." Poudarili so, da mestna arhitektura združuje različne sloge – vključno z barokom in dunajsko secesijo, med pomembnimi znamenitostmi mestno jedro z območjem za pešce, posebej Prešernov trg, območje ob Ljubljanici ter mestno hišo.

Ljubljana Vprašali smo Popotnik To je po mnenju direktorice Turizma Ljubljana najlepši kotiček v mestu

Revija je na podlagi ocen od 1 do 10, ki so jih pridobili od več kot 150.000 popotnikov z vseh koncev sveta in njihovih resničnih izkušenj, izbrala najboljše lokacije na svetu, ki tistim, ki svet odkrivajo z avtomobili, ponujajo možnosti za slikovito vožnjo. Na lestvico so se lahko uvrstile le destinacije, ki so prejele najmanj 100 od uredništva pregledanih in potrjenih ocen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice