Popotnik
18543 ogledov

Našli razlog, zakaj se turisti izogibajo naši državi

Turisti v Ljubljani
Slovenci vedno najdejo veliko razlogov za tarnanje, ampak menite, da bi lahko bil to res eden od razlogov, da se turisti izogibajo naši državi?

Lansko leto je bilo spet rekordno, kar se tiče obiska tujih gostov v Sloveniji. Tudi letos je Slovenija že na dobri poti, da bi spet presegla skupno število prihodov turistov iz tujih držav. Še vedno pa ostaja Slovenija dokaj neznana destinacija, kar nekateri ocenjujejo pozitivno, drugi negativno.

Kljub promociji Slovenije tujci ne dojemajo po željah STO

Soča | Avtor: Profimedia Profimedia
Pisali smo že o raziskavi mnenja tujcev o Sloveniji, katere izsledke je Slovenska turistični organizacija (STO) objavila januarja. Raziskava je pokazala, da tuji gosti Slovenijo dojemajo kot destinacijo, drugačno od množičnega turizma, "ne pa tudi kot destinacijo s ponudbo za zahtevnega gosta ali destinacijo, kjer so gosti pripravljeni plačati več". Bi bil to lahko tudi razlog zakaj nekateri turisti ne želijo priti v našo državo?

Na spletni strani indy100.com, strani povezani z britanskim časopisom The Independent, so zbrali mnenja uporabnikov forumske platforme Reddit, zakaj v kakšno državo ne bi oz. ne bi več želeli potovati. Med več kot petdesetimi državami so uporabniki tudi ocenjevali Slovenijo.

Švicarji so nesramni, Kanada je preveč mrzla

Indy100.com je razloge, zakaj uporabniki v katero od držav ne želijo potovati, strnili v 16 sklopov, mdr. vojna, rasizem, dolgočasno in nevarno. Tako uporabnike Reddita v Albaniji, na Tajskem, v Maleziji in v Vietnamu moti predvsem odnos domačinov do turistov. Finsko, Francijo, Luksemburg in Slovaško ocenjujejo kot dolgočasno. Preveč umazane so Kuba, Rusija, Somalija in Venezuela.

Pariz | Avtor: Pixabay Pixabay

Slabo sta tudi odrezali dve sosednji državi Slovenije. Italijo so uporabniki označili kot preglasno, Hrvaško pa celo kot nevarno. Naša države se je pa uvrstila v izbrano skupino, s katero jo mnogi ne povezujejo. Uporabniki Reddita so jo namreč poleg Danske in Norveške označili kot preveč drago.

Razlog v naraščanju cen pri nas ali neposredni primerjavi z državami Balkana in Vzhodne Evrope?

Kremšnita | Avtor: Profimedia Profimedia
V zadnjem času smo poročali o strmem naraščanju cen v kavarni Park na Bledu in o dragi ponudbi National Geographica za potovanje po Sloveniji. Se tako v svetu širi slika Slovenije kot destinacije, kjer je treba za dopust globoko seči v žep? Ali uporabniki Reddita Slovenijo ne poznajo dovolj, da bi jo pravilno ocenili?

Obljavljamo še celoten seznam razlogov, zakaj določenih držav turisti nočejo obiskati

Odnos do turistov: Albanija, Malezija, Mavretanija, Salomonovi otoki, Tajska, Bahame, Tunizija, Vietnam

Berači: Belize, Mehika

Dolgočasno: Finska, Francija, Luksemburg, Slovaška

Nevarno: Hrvaška, Honduras, Somalija, Venezuela

Umazano: Kuba, Rusija, Indija, Indonezija, Filipini

Drago: Danska, Norveška, Slovenija

Glasno: Italija

Preveč revščine: Haiti, Jamajka, Paragvaj

Rasizem: Združene države Amerike

Nesramnost: Češka, Grčija, Libanon, Romunija, Savdska Arabija, Švica, Turčija

Spolno nadlegovanje: Egipt, Maroko, Kraljevina Esvatini,

Sumljiv: Kambodža

Toalete/Prevoz: Kitajska

Premrzlo/dolgočasno: Kanada

Vojna: Afganistan, Irak, Sirija, Jemen

Čudaško: Japonska, Južna Koreja

Komentarjev 15
  • ode 18:49 23.april 2019.

    Kaj pa naj pokažemo? Vikende na vsakem hribčku, na vsaki lepi lokaciji.

  • dare326 12:58 23.april 2019.

    Že to, da je Francija dolgočasna, pove vse o tretji ligi anketirancev.

  • Skira 06:53 22.april 2019.

    Samo višat cene ne piše se nam dobro. Park hotel pa njegovo kavarno zapret do daljnega, ko se bodo spametovali..........