Popotnik
7642 ogledov

Poglejte, kaj vse bodo turistom zdaj ponudili Siciljanci

Sicilija Sirakuze Reševalni pas/Twitter
Turistični delavci v Italiji se v luči zaostrenih razmer zaradi covida-19 trudijo privabiti goste.

Italija je zaradi novega koronavirusa ena najbolj prizadetih držav. Doslej so odkrili skoraj 200.000 primerov in zabeležili več kot 26.000 smrti.

Situacija je najbolj resna v severnem delu države, a negativne vplive je moč čutiti po vsem Apeninskem polotoku in pripadajočih otokih.

Tudi na Siciliji se soočajo z negativnimi gospodarskimi vplivi krize, posebej prizadet bo turizem. Na enem največjih sredozemskih otokov so tako pripravili ukrepe za oživitev panoge.

Koronavirus v Franciji Svet Sporočili podatke, ki se jih lahko veselimo

Pokrajinska siciljanska vlada bo turiste skušala privabiti s subvencioniranjem stroškov. Gostom bodo ponudili cenejši prevoz in nastanitev ter nekatere storitve zagotovili brezplačno.

Tako bo lahko vsak, ki si bo rezerviral počitnice na Siciliji, plačal le polovico letalskega prevoza na otok. Poleg tega bo vsako tretjo nočitev v hotelih plačala lokalna oblast, brezplačni pa bodo ogledi muzejev in arheoloških najdišč.

Sicilija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zaenkrat je pokrajinska vlada v proračunu pripravila 50 milijonov evrov za tovrstne usluge, vložek bo po potrebi še povečala.

Zainteresirani bodo lahko do popustov dostopali na uradni spletni strani siciljanske turistične organizacije. 

Vreme sonce sončenje uživanje V luči pandemije Popotnik Načrt za reševanje turistične sezone naših sosedov

V Italiji sicer kar 13 odstotkov bruto družbenega proizvoda odpade na turizem, zato bodo naši zahodni sosedi na vsak način skušali pomagati panogi.

Komentarjev 3
  • MK 15:52 26.april 2020.

    ker Hrvati vam pa vse dajejo zastonj... za pico kot podplat in scalnico od ožujskega 15 eur... izvolite. za ta denar jaz v italiji dobim 3-hodni ribji meni v kakšni ribiški tratoriji

  • Avatar briski13
    briski13 13:08 26.april 2020.

    Italijan še nič ni dal zastonj.

  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 11:55 26.april 2020.

    Nudijo brezplačen ogled Bergama in častijo zadnjo večerjo.